Dăncilă acuzată de înaltă trădare. Firea, biblică: "Cine ridică sabia, de sabie va pieri!"

Plângerea penală contra premierului Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea face parte dintr-o campanie electorală violent demarată, susţine Gabriela Firea.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

”Cine ridică sabia, de sabie va pieri”, a comentat primarul general al Capitalei, la debutul şedinţei CGMB de astăzi, vestea că Ludovic Orban a depus plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă şi a liderului PSD pentru comiterea mai multor infracţiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informaţii secrete de stat şi uzurparea funcţiei publice, relatează Hotnews.

Firea a mai ţinut să precizeze că, dacă acest conflict va escalada, pierderile vor fi majore, iar oamenii trebuie să ştie cine este responsabil.

Primarul a mai susţinut că plângerea penală a preşedintelui PNL ar fi de plâns dacă nu ar fi hilară şi a adăugat că pare mai degrabă un demers personal al liderului formaţiunii, întrucât nu toţi liberalii au fost consultaţi în luarea deciziei. Reamintim în context că Orban nici n-a susţinut că ar fi făcut acest demers în numele PNL ci a declarat că a făcut acest demers în calitate de cetăţean, dintr-o obligaţie morală.

”Astăzi o nouă cerere de demisie a premierului şi o plângere penală. Dacă nu ar fi şi uşor hilar ar fi chiar de plâns. Nu mai contează nici Constituţia, nici legile ţării când avem de a face cu propriul interes şi o campanie electorală violent demarată", a adăugat Firea.

Social-democrata a susţinut că vor fi ”pierderi majore dacă acest conflict va escalada” şi lumea trebuie să ştie cine e de vină. ”Românul este înţelept şi spune cine ridică sabia de sabie va muri” a fost mesajul ei, adresat la debutul şedinţei CGMB.

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informaţii secrete de stat şi uzurparea funcţiei publice.

"Ţin să spun din capul locului că această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României şi am făcut acest demers pentru că l-am considerat o obligaţie morală. Niciodată n-am acceptat să fiu pasiv când am sesizat lucruri grave care afectează interesele României. Iar ceea ce se întâmplă de o bucată de vreme riscă să distrugă credibilitatea României pe plan extern, să dinamiteze punţi ce au fost construite în zeci de ani de România şi alte ţări şi riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale României pentru interese de natură personală a lui Dragnea şi acoliţii lui", a explicat Orban ulterior.