Dan Suciu, BNR: "Anglia putea să iasă şi din NATO. Nu comentăm ce se va întâmpla cu rezerva de aur"

Purtătorul de cuvânt al BNR a refuzat să comenteze ce se se va întâmpla în contextul Brexitului cu rezerva de aur a României, din care o parte considerabilă se află la Londra.
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. (www.gov.ro)

Întrebat ce se va întâmpla cu rezerva de aur a BNR de la Londra, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu nu a dorit să comenteze, limitându-se să declare că relaţia între Banca Naţională a României şi Banca Angliei este o relaţie bilaterală care nu este afectată de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană

“Anglia putea să iasă şi din NATO, relaţiile între băncile centrale rămâneau la fel”, a declarat Suciu pentru Ziarul Financiar.

Amintim că în 2015, zf anunţa că mai mult de jumătate din rezerva de aur (respectiv 60%) a rămas depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra, în fiecare an din perioada 2010-2014.

Referitor la valoarea acestor rezerve, în mai 2016, BNR informa că rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia situându-se la 3.624 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2016 au fost de 36.296 milioane euro, faţă de 35.208 milioane euro la 30 aprilie 2016, comunica BNR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie