Dan Barna: "Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană"

România trebuie să meargă în direcţia europeană, pentru că modelul star îl vedem la Erdogan, Orban şi Dragnea, a explicat Barna motivul pentru care nu mai are un discurs atât de pro-Kovesi.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Întrebat, marţi, la Adevărul Live, dacă apreciază că DNA va putea funcţiona la aceeaşi intensitate, chiar şi în condiţiile în care Kovesi va fi revocată - lucru cerut tot mai insistent de greii din PSD - liderul USR Dan Barna s-a declarat convins că această instituţie nu depinde de o singură persoană.

"Reforma justiţiei în România a început undeva în 2005. Au intrat în DNA şi în instituţiile statului nişte tineri, la acel moment, care acum sunt în plină maturitate profesională, care au funcţionat în înţelegerea faptului că instituţiile trebuie să fie independente şi să funcţioneze. Şi din această perspectivă, eu am mare încredere că aceste instituţii vor continua să funcţioneze independent de un lider sau altul, pentru că până la urmă forţa unei instituţii stă în calitatea umană a majorităţii componenţilor ei. (...) Dacă 95% din angajaţii unei instituţii sunt persoane de bună credinţă şi profesioniste, eu cred că un lider nu ar putea să schimbe lucrul acesta. (...) Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană", a declarat Barna, preluat de Agerpres.

Liderul USR a mai susţinut că DNA este o instituţie viabilă, a cărei utilitate a fost dovedită iar ideea dispariţiei sale este de neacceptat.

"Dacă ne uităm la cifre, vedem că 95% din condamnările generate de activitatea DNA sunt condamnări care nu au fost contestate de nimeni şi care sunt bazate pe probatoriu foarte solid. Ceea ce se încearcă acum: că s-au găsit nereguli într-un caz sau două - habar n-am, aştept ca instituţiile să dovedească lucrul acesta - evident că trebuie luate măsuri pe acele unul sau două cazuri, dar încercarea asta de a spune societăţii că instituţiile de forţă trebuie desfiinţate, că DNA trebuie să dispară este un lucru care nu poate fi acceptat. În realitate, DNA e o instituţie care şi-a dovedit utilitatea în România", a precizat el.

Când jurnalistul care îl intervieva a remarcat că nu mai are un discurs atât de pro-Kovesi, Dan Barna a răspuns:
"Nu vreau să discutăm despre oameni individuali, despre staruri. România trebuie să meargă în direcţia europeană, pentru că modelul star îl vedem la Erdogan, Orban şi Dragnea. Instituţiile trebuie să funcţioneze cu persoane care sunt la acel moment în conducere. Nu o să intru în retorica de a lăuda sau a discredita o persoană", arată HotNews.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne