Cutremur cu magnitudine de 6,4 în Taiwan: 2 victime, 100 de răniţi şi un hotel prăbuşit

Cutremur cu magnitudine de 6.4 în Taiwan
Cutremur cu magnitudine de 6.4 în Taiwan (captură foto)

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4, ce a avut loc în aproapierea oraşului Hualien din Taiwan marţi, potrivit USGS - sistemul de supraveghere a activităţii geologice al SUA -, s-a soldat cu doi morţi şi a cauzat prăbuşirea mai multor clădiri.

Cutremurul a fost urmat de un număr de replici, dar nu a existat nicio avertizare de tsunami. Oficialii au declarat că două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite.

Hualien este o destinaţie turistică populară pe coasta de est a Taiwanului şi este situat la aproximativ 120 km sud de capitala Taipei, având o populaţie de circa 100.000 de persoane.

Printre clădirile afectate de cutremur a fost hotelul Marshal din Hualien, unde trei persoane au fost prinse în interior, potrivit declaraţiilor oficiale.

Alte patru clădiri, inclusiv două hoteluri şi un spital militar, s-au înclinat în timpul cutremurului din Hualien.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură