Curiozităţi din China: O pistă de atletism dreptunghiulară (video)

Pistă de atletism în colţuri - construită în China
Pistă de atletism în colţuri - construită în China (Captură Yuotube.)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

În China, în oraşul Tonghe Xian situat în provincia Heilongjiang, a fost construită o pistă de atletism cu unghiuri drepte (la 90 de grade), a cărui piste cotesc, prin urmare la 90 de grade.

The Telegraph a relatat că marele stadion din Tōnghé Xiàn a fost recent renovat - şi chiar cu o foarte mare grabă - după ce unii lideri de rang înalt ai Partidului Comunist şi-au anunţat vizita iminentă în oraş.

Potrivit explicaţiilor unor oficiali locali, vechea pistă de atletism era stricată şi a fost necesară înlocuirea acesteia şi, pentru a economisi timp şi a finaliza lucrările înainte de sosirea liderilor de partid, liniile pe noua pistă au fost trase dreptunghiular.

China este cunoscută pentru deciziile iraţionale, menite să facă pe plac oficialilor din Partid. Câţiva ani înaintea JO de la Beijing, oficialii au vopsit pământul (solul) unor părţi din Beijing în verde, pentru a da impresia conducerii Comitetului Olimpic, care vizita China, că oraşul era potrivit desfăşurării JO.

În afara acestor incidente hilare, există mai multe ciudăţenii, care se pot cumpăra numai în China.

1. Crabi vii în aparate comerciale. La o staţie de metrou din oraşul chinez Nanjing din sudul Chinei, într-un aparat comercial, au fost descoperiţi crabi vii. În aparat se menţine în permanenţă o temperatură constantă de 5 grade, necesară pentru viaţa crabilor.

2. Ceai "Panda". Excremente de panda sunt folosite ca îngrăşământ în timpul creşterii acestui ceai, care este cel mai scump din lume. Un kilogram de astfel de ceai costă circa 70 mii de dolari, şi pot să-l cumpere doar cei mai bogaţi chinezi.

3. Aer conservat. Poluarea aerului în China continentală reprezintă o ameninţare tot mai mare pentru sănătate, motiv pentru care omul de afaceri Chen Guanbyao a folosit acest lucru ca o oportunitate de a începe o afacere. Aşa că a creat conserve cu aer.

4. Comandă moto taxi la oră de vârf. În China, în oraşele mari şi mijlocii, ambuteiajele au devenit un lucru obişnuit. Fiind blocat în mijlocul drumului nu mai ajungi nicăieri. Ce-i de făcut atunci? Dacă aveţi o problemă urgentă puteţi chema imediat prin telefon un mototaxi.

5. Brelocuri cu animale vii pentru chei. Pui micuţi de broaşte ţestoase şi peştişori de aur sunt puşi într-un pachet închis etanş din plastic în care se află o soluţie nutritivă. Animăluţele pot supravieţui într-un astfel de pachet doar trei luni. Aceste produse i-au şocat pe membrii organizaţiei pentru protecţia animalelor.

6. Imaginea internaţională. Companiile chineze plătesc bani străinilor (vestici) pentru a participa la conferinţele internaţionale importante, astfel încât organizaţia să arate mai "internaţională".

7. Crocodili şi rechini în supermarket. Lanţul de supermarketuri Walmart, în departamentul de fructe de mare proaspete (delicatese marine) vând crocodili şi rechini întregi. În China există credinţa că astmul poate fi vindecat dacă se consumă carne de crocodil, iar carnea de rechin ajută la îmbunătăţirea funcţiei organelor interne.

8. Cadavre pentru mariaje între morţi. În oraşul chinez Yanan, provincia Shanxi, patru oameni se ocupă cu săpături ilegale de morminte. Ei sapă mormintele, fură cadavre (în general de femei) şi le vând la un preţ destul de mare bărbaţilor decedaţi, pentru a le oficia căsătoria postmortem.

Mariajele post-mortem se fac din superstiţii care au legătură cu reîncarnarea.

9. Înlocuitori. Chinezii bogaţi nu doresc să meargă la tribunal şi să fie atraşi în instanţa de judecată, sau să-şi ispăşească pedeapsa. Astfel încât, ei plătesc banii şi în locul lor se află altcineva, iar o mare parte din criminalii adevăraţi se bucură de libertate.

10. Carnea "Avatar". Locuitorii din Shanghai cumpără de la unele pieţe alimentare carne de porc de casă, care în întuneric luminează în albastru, deoarece este contaminată cu o bacterie fosforescentă. Acest lucru o face foarte asemănătoare cu personajele din filmul"Avatar".