Cum se duce un om din Tenerife să susţină testul de recuperare a punctelor din permisul de conducere

(DANIEL GARCIA / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
20.10.2023

Forţele de la Grupul de Trafic aparţinând Grupului de Investigaţii şi Analiză al Sectorului de Trafic din Insulele Canare (GIAT) au investigat un bărbat de 29 de ani care a dat testul pentru recuperarea punctelor la sediul Provincial de Trafic din Santa Cruz de Tenerife conducând propria motocicletă. Da, aţi înţeles bine, s-a dus pe motocicletă!

Printre funcţiile inerente ale GIAT se numără inspecţia testelor de cunoştinţe teoretice pentru obţinerea diferitelor permise de conducere, precum şi controlul şi verificarea identităţii asistenţilor săi pentru a evita, printre alte nereguli, furtul de identitate.

În cadrul uneia dintre inspecţiile efectuate în septembrie anul trecut, aceştia au detectat că una dintre persoanele desemnate să susţină aceste teste a venit la sediul unde se desfăşura testul conducând propria motocicletă, pe care a parcat-o în afara sediului, informează presa locală.

Poliţiştii au procedat la identificarea acestuia şi l-au informat că urmează să fie cercetat pentru o presupusă infracţiune contra siguranţei rutiere pentru conducerea unui autovehicul sau a unui moped cu pierderea tuturor punctelor atribuite în mod legal permisului de conducere corespunzător, ceea ce atrage obligaţia de a se prezenta în faţa autorităţii judiciare la momentul solicitării.

Cu căşti în urechi la proba teoretică

De asemenea, cu ocazia acestui control şi în colaborare cu Direcţia Provincială de Circulaţie din Santa Cruz de Tenerife, în timpul examenului teoretic pentru obţinerea permisului de conducere clasa B a fost identificată o persoană pentru posibila utilizare a mijloacelor de comunicare în timpul examenului.

În sala de examinare a Comandamentului Provincial de Trafic din Santa Cruz de Tenerife, în timpul probei teoretice, un candidat a ridicat suspiciuni cu privire la utilizarea unui mijloc de intercomunicaţie în timpul probei.

La finalul testului, s-au efectuat verificări şi s-a constatat că persoana respectivă folosea un sistem de comunicare format dintr-o cască şi o micro-cameră conectată la un dispozitiv modem ascuns în îmbrăcăminte.

După ce a fost identificat, acesta a fost informat că aceste acţiuni constituiau o încălcare foarte gravă a Legii privind siguranţa rutieră, fapt pentru care Direcţia Provincială de Circulaţie din Santa Cruz de Tenerife a sancţionat atât solicitantul, cât şi colaboratorul pentru această încălcare, pe lângă faptul că nu poate susţine din nou testul mai devreme de şase luni.

Reglementări aplicabile în fiecare caz în parte

În conformitate cu Codul penal spaniol în vigoare, infracţiunea de conducere a unui autovehicul sau a unui moped cu pierderea tuturor punctelor atribuite în mod legal permisului de conducere corespunzător se pedepseşte cu închisoarea de la trei la şase luni sau cu o amendă de la douăsprezece la douăzeci şi patru de luni sau cu muncă în folosul comunităţii de la treizeci şi unu la nouăzeci de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor