Cum să scăpăm de praful din locuinţe: o metodă simplă şi eficientă

Soluţie pentru curăţat praful
Soluţie pentru curăţat praful (Epochtimes.ru)

Oricât am încerca să facem curăţenie cu ajutorul unor produse şi perii speciale, praful apare din nou peste tot prin cameră şi ne dă mare bătaie de cap. În plus, ne provoacă alergii, la fel, ca şi folosirea mijloacelor sintetice de curăţare menite să-l înlăture definitiv, aşa cum încearcă să ne convingă producătorii.

Dacă suntem adepţii produselor naturale pentru curăţarea locuinţei şi nu mai credem în efectul detergenţilor chimici, am putea să încercăm să preparăm o soluţie foarte eficientă contra prafului, care, în plus, este absolut inofensivă. În acest scop, avem nevoie de: un vas nemetalic; un tricou vechi din bumbac sau o bucată de stofă; sucul a două lămâi; ulei de măsline (poate fi şi alt ulei, dar principal este să fie ulei lichid; apă fierbinte.

1. Adăugăm în vas ½ pahar de apă fierbinte, 2 linguri de masă de ulei de măsline şi sucul a două lămâi.

2. Tăiem maioul în bucăţi şi îl înmuiem în soluţie. Acoperim vasul cu un capac şi îl lăsăm aşa timp de 2 ore.

3. Lăsăm stofa să se usuce în mod natural.

După ce se usucă, stofa va strânge praful mai bine în comparaţie cu toţi detergenţii pe care i-am folosit anterior. Şi nu va mai trebui să cheltuim bani pe produse scumpe de curăţare. Mobilierul şi aparatele electronice vor străluci un timp îndelungat!

Cum şi de ce funcţionează?

Când ştergem praful, acesta se ridică în aer şi apoi se aşează din nou pe suprafeţe. Particulele de praf sunt reţinute insuficient de către stofă, chiar dacă aceasta este umedă, ceea ce reduce semnificativ efectul curăţeniei. O stofă uscată de bumbac, de asemenea, nu este capabilă să reţină praful. În schimb, un adaos de ulei şi suc de lămâie îi poate modifica proprietăţile, astfel încât să înceapă să "atragă" particulele de praf.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură