Cum au făcut avere 2 români pe spinarea unui cuplu cu dizabilităţi: cerşit în Tenerife, bătăi, foamete şi înjurături [PressHub]

Susana Angela Budai (presshub.ro)
Andrei Popescu
03.06.2022

Traficanţii de fiinţe umane câştigă averi de pe urma victimelor. O confirmă încă un caz ajuns în faţa judecătorilor, având ca protagonistă o orădeancă, Susana Angela Budai, acuzată că împreună cu fostul ei iubit, Ioan Varga, a trăit vreme de 15 ani pe spinarea a două persoane cu dizabilităţi, pe care le-au dus la cerşit în staţiuni din Spania, relatează presshub.

Potrivit sursei citate, victimele au suportat foame, bătăi şi înjurături în Tenerife, cu amăgirea că banii luaţi de pretinşii lor binefăcători sunt trimişi acasă, unde la întoarcere îi va aştepta propria locuinţă.

În perioada 2003-2018, victimele au băgat în buzunarele celor doi peste 1 milion de euro, spun anchetatorii. Cu banii respectivi, Budai şi Varga au huzurit în Valencia, pe Coasta de Azur şi în Tenerife, exotica insulă din arhipelagul Canare, peste 100.000 euro fiind trimişi acasă şi investiţi în imobiliare, aşa încât femeia are acum două vile într-una din cele mai “scumpe” comune din Bihor, Sântandrei.

Susana Budai a fost dovedită de procurorii DIICOT Oradea, după o anchetă începută în primăvara anului 2018 de autorităţile judiciare spaniole şi preluată, apoi, de procurorii orădeni. Femeia e acuzată că, în 2003, împreună cu fostul iubit, Varga Ioan, alias Nicu Jaga, a scos din ţară doi tineri aflaţi într-o situaţie dificilă, Tudor şi Ema (cele două prenume nu sunt reale, pentru a proteja victimele), precizează site-ul citat.

Băiatul, la vremea respectivă în vârstă de 23 ani, e paralizat la piciorul drept din naştere şi se deplasează doar în cârje în timp ce fata avea doar 18 ani, era orfană de la 12 ani, cu retard şi nicio zi de şcoală. Cei doi formau un cuplu şi, deşi nu erau căsătoriţi oficial, îşi spuneau de atunci soţ şi soţie, iar Tudor era rudă îndepărtată cu Varga, care ştia că sunt pradă uşoară. Trebuia doar să le promită un viitor roz.

Ema şi Tudor erau scoşi la cerşit zilnic, în zone turistice, de dimineaţa până noaptea târziu, fiind supravegheaţi, cu rândul, de Budai şi Varga, continuă presshub. La început în Valencia, apoi pe plajele din Peniscola, pe Coasta de Azur, iar în final în Tenerife.

În Valencia, după cum şi-a adus aminte Tudor, câştigau între 250 şi 300 euro pe zi, în Tenerife chiar şi câte 400 euro, bani din care rar primeau ceva, puţin, ca să trimită acasă, familiei lui Tudor. Dacă nu strângeau suficient, erau bătuţi cu cureaua, pumnii sau cu picioarele.

Victimele au fost salvate, în final, de unul dintre fraţii lui Tudor. Acesta ţinea legătura cu cei doi, însă doar pe telefonul lui Varga, şi strict în prezenţa lui, căci bărbatul nu voia să rişte ca Tudor sau Ema să se plângă de violenţele la care sunt supuşi.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor