Cu tunul pe DNA. Ştefănescu a explodat: "Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate! Lucrurile au ajuns la paroxism"

A doua zi după scandalul declanşat în presă de colegul său de partid Vlad Cosma, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să ia măsuri urgente împotriva "Sistemului" pentru că "aici vorbim de o cangrenă generalizată".
Codrin Ştefănescu (wikipedia.ro)
Andrei Pricopie
12.02.2018

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să ia măsuri urgente în urma acuzaţiilor lansate de fostul deputat Vlad Cosma, a solicitat luni, la sediul PSD, secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu.

"Am emoţii pentru dezvăluirile făcute aseară de colegul nostru Vlad Cosma la două posturi de televiziune şi, în mod clar, trebuie să spunem că sistemul este foarte bolnav, şi vorbim aici de o cangrenă generalizată şi trebuie luate măsuri urgent, în momentul ăsta, penale, administrative, adică aşteptam deja de dimineaţă o reacţie a procurorului general. Nu a venit. Aşteptam o reacţie a ministrului de Justiţie, nu a venit. Aşteptam Corpul de control al ministrului Justiţiei să facă deja ceva în sensul ăsta. Aşa că fac un apel către ministrul Tudorel Toader în mod foarte clar: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate! Deci lucrurile au ajuns la paroxism! Adică nu există un loc pe planetă, un loc unde să se producă astfel de lucruri atât de ciudate şi nefireşti.

Aseară am fost nu şocat, ci a fost demonstraţia clară că lucrurile sunt stricate total aici, la noi, şi că trebuie făcut ceva acum. Nu ştiu dacă trebuie revocaţi anumiţi şefi, dacă trebuie deschise nişte anchete penale, dacă trebuie demişi astăzi, dar trebuie făcut ceva pentru că lucrurile au luat-o razna total în România. Şi eu atrag atenţia că făcând parte dintr-un partid care a fost votat în mod special pentru a face dreptate în România - în fiecare zi apar astfel de dezvăluiri. Şi în acelaşi timp văd că oameni care au funcţii numite pentru a lua aceste măsuri nu le iau", a declarat Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres.

Secretarul general adjunct al PSD a vorbit despre necesitatea unei strategii pe termen scurt şi mediu, inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia.

"Eu mă gândesc foarte bine că la nivelul nostru de partid şi colegi să avem o strategie pe termen scurt şi mediu în viitor, inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia, pentru că faţa asta mizerabilă arătată de unii oameni din sistem vizavi de ce au făcut ei, de lucrurile pe care le-au îndeplinit la comenzile pe care le-au făcut, aici vorbim de miniştrii anchetaţi, de faptul că procurori se bagă în decizii vizavi de Guvern - ei au început să decidă cine va fi prim-ministru în ţara asta, cine nu, adică nu românii care votează, ei! Oamenii ăştia care se întâlnesc în secret la mese şi la vile de protocol şi la tot felul de vii şi la tot felul de case conspirative, aflăm azi cu stupoare că în spate este această forţă care încearcă să decidă. Avem un coleg arestat, un prim-ministru căruia i s-a redeschis un dosar după opt ani, pe care tot ei l-au închis, în fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noştri şi vânătoarea continuă în mod abuziv, ilegal, pe lângă Constituţie, şi nu mai putem sta cu braţele încrucişate", a precizat Codrin Ştefănescu.

Legat de acuzaţiile lansate de procurorul Mihaiela Moraru Iorga care o vizează pe şefa DNA, social-democratul a cerut măsuri concrete.

"Trebuiau luate măsuri concrete. În fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noştri şi vânătoarea continuă, continuă, continuă în mod abuziv, ilegal, pe lângă Constituţie şi nu mai putem sta chiar aşa, cu braţele încrucişate. Ceea ce spunea doamna Iorga este cutremurător. Adică ei discutau la nivelul ăla cum să facă dosare penale unor miniştri pe care bănuiau ei că am putea noi să-i promovăm prim-miniştri. Mai este o înregistrare făcută tot la ei, în care doamna Kovesi cere decaparea primului-ministru pe motiv că trebuie să dărâme Guvernul. Adică sunt lucruri atât de incredibile într-o ţară europeană şi într-o ţară care şi-a câştigat democraţia prin sânge acum 28 de ani.

Când ai înregistrări din interiorul şedinţei cu procurorii sau vine doamna Iorga sau domnul Ţuluş, care au fost până mai ieri adjuncţii doamnei Kovesi, când vin oamenii din sistem, cum vine domnul Dragomir, care a fost adjunctul lui Coldea, când vin la comisii speciale în Parlament şi spun lucruri cutremurătoare, atât de cutremurătoare încât membrii comisiei, indiferent de partid, au cerut de nu ştiu câte ori pauză pentru că au fost şocaţi de declaraţiile făcute acolo şi de Udrea şi de Dragomir şi de fostul şef al SRI Alba şi aşa mai departe. Adică toate chestiile astea se adună, se adună, se adună şi, în acelaşi timp, în sistem lumea tace, tace, tace", a declarat Codrin Ştefănescu.

Reamintim că posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu inculpatul Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

În acelaşi timp, fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut, la Antena 3, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de prim-ministru, acuzaţie negată de şefa DNA. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor