Contul de Twitter al lui Assange şters în mod misterios. Reapare câteva ore mai târziu în circumstanţe bizare

Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks.
Julian Assange, fondatorul website-ului WikiLeaks. (Getty Images)

Contul de Twitter al lui Julian Assange, care este blocat în ambasada ecuadoriană din Londra, a fost şters în mod misterios în Ajunul Crăciunului.

Nu a fost evident dacă acest cont a fost suspendat sau şters de Twitter sau de însuşi Assange – sau din care cauză şi pentru cât timp. Twitter nu a comentat.

WikiLeaks Task Force a sugerat că oamenii nu ar trebui să se grăbească să tragă concluzii, în condiţiile în care “haterii şi teoreticienii conspiraţiei se grăbesc să posteze” informaţii pe Internet.

Contul a reapărut câteva ore mai târziu, însă trunchiat, menţionând că Assange este urmărit de numai 1.000 de persoane.

Fără a se clarifica situaţia de către Twitter sau de Assange, încă nu este clar ce s-a întâmplat mai exact cu contul de Twitter al fondatorului WikiLeaks, iar lipsa sa a generat unele speculaţii că Assange este redus la tăcere de platforma de socializare. Alţii au declarat că este o tactică de marketing. Un alt cont care părea să fie contul alternativ al lui Assange a susţinut că pagina acestuia a fost ştearsă de Twitter înainte de publicarea unui material sensibil, însă nu au existat dovezi că Assange a scris personal acel mesaj şi contul respectiv a fost ulterior şters.

Amplificând acest mister, într-o declaraţie oficială, WikiLeaks a atras atenţia asupra unor “ciudăţenii” din partea Twitter şi a Marinei americane, însă a susţinut că, pe lângă o monitorizare intensificată la ambasada ecuadoriană, Assange, în vârstă de 46 de ani, este bine. “Contrar unor ciudăţenii observate astăzi din partea Marinei SUA şi a Twitter şi a unei supravegheri fizice intensificate, situaţia fizică a lui @JulianAssange în ambasadă rămâne neschimbată – închis [în ambasadă] fără să fie acuzat şi prin încălcarea a două decizii ONU care impun Marii Britanii să îl elibereze”, a precizat declaraţia.

Luni dimineaţă, contul oficial de Twitter al Marinei SUA a postat doar aceste cuvinte între ghilimele – “Julian Assange” – care au fost şterse imediat.

La scurt timp după ce primul mesaj fusese deja mediatizat, pe contul Marinei SUA a fost postat un nou mesaj potrivit căruia, în timpul unei operaţiuni de rutină de monitorizare a subiectelor des circulate, un utilizator oficial al Echipei de Implicare în Mass Media Digitală din cadrul Biroului de Informaţii al Marinei SUA a făcut ca, din neatenţie, acel mesaj să fie postat pentru câteva secunde pe contul de Twitter al Marinei, adăugând că mesajul a fost şters de acelaşi utilizator autorizat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe