Consiliul de Administraţie al RADET a demisionat

Echipa de conducere a RADET şi-a anunţat demisia, gestul fiind menit să reprezinte un ultim semnal de alarmă faţă de situaţia dificilă în care se află regia de care depinde încăzirea şi apa caldă a cetăţenilor Capitalei.
Gabriel Dumitraşcu, preşedinte CA RADET.
Gabriel Dumitraşcu, preşedinte CA RADET. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Gabriel Dumitraşcu, şi-a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia din funcţia deţinută în cadrul regiei autonome. Alături de el au demisionat şi ceilalţi membrii ai consiliului, precum şi Directorul general, Valentin Viţalariu.

"Luaţi demisiile noastre ca pe un semnal, dacă vreţi. Este anunţul de "cod roşu" pentru termoficarea Bucureştiului. Iar acest "cod roşu" poate să apară oricând dacă sistemul va fi supus aceloraşi presiuni venite de la grupurile de interese legitime sau ilegitime. (...) Este ultimul gest pe care il puteam face pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei în care se află RADET", a declarat Dumitraşcu.

Preşedintele RADET a explicat că printre motivele care au dus la luarea acestei decizii se află blocajul de comunicare şi de soluţionare a problemelor între RADET, pe de o parte şi Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pe de altă parte, problema fiind în aparatul de lucru al Primăriei Municipiului Bucureşti, dar şi cererea expresă a viceprimarului Aurelian Bădulescu din perioada când acesta a asigurat interimatul funcţiei de primar general.

"Vreau să atrag atenţia Primarului General că fraternizarea Directorului General ELCEN cu interesele Primăriei Municipiului Bucureşti nu o privesc ca pe un demers constructiv. Am motive suficiente să spun că de fapt este "un cântec de sirenă ademenitor", dar care tinde să se transforme în foarte scurt timp într-un “cântec de lebădă” pentru termoficarea Bucureştiului", a arătat Dumitraşcu.

Directorul general Valentin Viţalariu a anunţat intenţia de a demisiona şi va depune zilele următoare cererea, având o perioadă de 30 de zile pentru asigurarea activităţii executive a regiei autonome. De asemenea va rămâne la dispoziţia Consiliului General al Municipiului Bucureşti până în data de 1 septembrie 2016 pentru a permiţe CGMB numirea unui nou Consiliului de Administraţie pentru RADET.

Preşedintele şi membrii CA RADET au fost numiţi în funcţii, prin hotărârea 35/2015 adoptată de consilierii generali în data de 18 februarie 2015.

Componenţa CA RADET – Andreea Miu, Antonel Tănase, Marian Agiu, Alin Chitu şi Gabriel Dumitraşcu.

Valentin VIŢALARIU a fost numit în data de 21 septembrie 2015 director general al RADET Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne