Consiliul Concurenţei, în zodia PSD? "Să nu se joace cu focul! Poate genera consecinţe catastrofale"

PSD se pregăteşte să politizeze încă o instituţie cheie din statul român, Consiliul Concurenţei, iar consecinţele pot fi catastrofale, a atras atenţia preşedintele PNL Ludovic Orban.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD urmăreşte să politizeze şi Consiliul Concurenţei, instituţie care asigură funcţionarea economiei libere de piaţă, demers care poate afecta grav România, a tras un semnal de alarmă miercuri, la Parlament, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Apropo de economia care refuză să se înscrie în PSD. În declaraţii anterioare am prezentat planul PSD-ului de a încăleca România şi de subordonare politică a tuturor instituţiilor statului. După ANRE, după Curtea de Conturi, după ASF şi după toate instituţiile încălecate de PSD, se pregăteşte Consiliul Concurenţei. Nu ştiu dacă sunteţi la curent, neavând curajul să şi-o asume, ca şi în cazul Legilor Justiţiei ca pe o iniţiativă guvernamentală. Peste o sută de parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege în care vor să politizeze funcţionarea Consiliului Concurenţei, vor să politizeze numirea Consiliului Concurenţei, a organismului de conducere a Consiliului Concurenţei.

După cum ştiţi, la ora actuală Consiliul Concurenţei funcţionează autonom. Membrii care conduc Consiliul Concurenţei sunt desemnaţi printr-o procedură în care este implicată societatea, la propunerea unui comitet care este expresia mediului economic şi a societăţii civile şi funcţionează departe de imixtiunile şi interferenţele politice. Ei bine, iată că PSD urmăreşte să politizeze conducerea Consiliului Concurenţei, doreşte ca această conducere să fie numită de Parlament, evident să se încheie mandatul celor care ocupă astăzi funcţii în Consiliul Concurenţei şi să poată să-şi numească politruci, gen preşedintele Curţii de Conturi şi ceilalţi indivizi pe care i-au cocoţat în fruntea instituţiilor statului pentru a-şi subordona şi această instituţie", a declarat Orban.

Şeful PNL a avertizat că politizarea Consiliului Concurenţei poate să genereze consecinţe catastrofale pentru bunul mers al economiei libere de piaţă.

"Tragem un semnal de alarmă, să nu se joace cu focul! Consiliul Concurenţei este practic organismul care asigură funcţionarea economiei libere de piaţă, a economiei concurenţiale. Este un organism care funcţionează în baza unor reglementări care sunt valabile la nivel european, care trebuie să respecte condiţii clare şi precise care sunt impuse de la nivel european. Politizarea Consiliului Concurenţei poate să afecteze grav România şi poate să genereze consecinţe catastrofale pentru bunul mers al economiei libere de piaţă din România", a precizat Orban.

Reacţia liderului PNL vine în contextul ]n care presa a prezentat proiectulul PSD pentru Consiliul Concurenţei, iar lucrurile nu arată tocmai bine. Detalii aici.