Şoc la Primăria Capitalei: "O doamnă membru PSD a zis despre oameni cum că sunt jefuiţi de stat!"

Lăudând un proiect al Gabrielei Firea, o consilieră PSD a apreciat faptul că banii de la bugetul Primăriei Capitalei mai merg şi la oameni, nu doar se lasă jefuiţi.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Consilierul General PSD Anca Florea s-a lansat joi în declaraţii surprinzătoare în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, afirmând că Primăria mereu ia, statul de asemenea, "apreciind" faptul că din când bani publici mai ajung şi la oameni, nu doar se lasă jefuiţi. Declaraţiile domniei sale veneau în contextul în care, la propunerea Gabrielei Firea, CGMB a votat un proiect de hotărâre vizând acordarea de premii între 1000 şi 3000 de lei către familiile care serbează nunta de argint/aur.

„Primăria întotdeauna vine să-ţi ia. Statul vine să-ţi ia. Toată lumea vine să-ţi ia. Taxe, impozite. E foarte greu în felul ăsta cu luatul şi cu luatul şi cu luatul să strângi un pic comunitatea aia, să o faci să se simtă un pic mai în familie, cu rost, nu numai jecmănită. Mie mi se pare că e ok să le dai oamenilor câte ceva cu un motiv şi cu o ocazie. Nu e ca şi cum ai spune că le dai ceva de pomană, e ca şi cum ai spune că trebuie să le faci câte un dar. E frumos să faci daruri şi e foarte bine că banii se mai duc şi în direcţia asta, nu se lasă doar JEFUIŢI”, a declarat Anca Florea, potrivit activistei Irina Zamfirescu de la ActiveWatch, care a relatat scena pe pagina sa de Facebook.

"Doamna Anca Florea este consilier General PSD şi vorbea despre banii de dat la anii de căsătorie! O doamnă membru PSD a zis despre oameni cum că sunt jefuiţi de stat, nene!", comentează Irina Zamfirescu scena.

Reamintim că acest proeict al Gabrielei Firea a fost criticat puternic de Opoziţie, consilierul general Ciprian Ciucu, de exemplu, lansând acuzaţii dure la adresa primarului Capitalei, pe care a acuzat-o că a mai inventat o ocazie de risipi bani de la buget.

"Săptămâna asta dă “premii” între 1000 şi 3000 de lei familiilor care au împlinit peste 25/50 de ani de căsătorie.

► Este cât se poate de clar pentru oricine că Firea/PSD nu este în stare să folosească banii pentru proiecte de dezvoltare a Bucureştiului. Pentru proiecte îţi trebuie cap: ingineri, specialişti, finanţişti etc., nu politruci şi oameni de casă.

► De aceea, neştiind ce să facă cu banii, îi dă degeaba oamenilor în vârstă cu speranţa că le va cumpăra bunăvoinţa, că le va cumpăra votul.

► O avertizez pe Firea, ceea ce face acum ne oferă motive legale suficiente să o suspendăm şi să chemăm bucureştenii mai repede la vot! Deja este extrem de nocivă cu această risipă continuă, face foarte mult rău oraşului nostru!

Şcolile stau neautorizate cu risc de incendiu, RADET-ul crapă sub pământ, patrimoniul istoric se dezintegrează...", scria recent pe Facebook Ciucu.