Comunism: Soldaţilor nord-coreeni înfometaţi li s-a ordonat să fure porumb

Soldaţii nord-coreeni care suferă de foame sunt obligaţi să fure porumb astfel încât să fie "pregătiţi pentru luptă" şi pentru "război iminent".
Femeie-soldat în Coreea de Nord.
Femeie-soldat în Coreea de Nord. (Captură Foto)

Ofiţerii armatei lui Kim Jong-un le-au dat permisiunea luptătorilor lor subnutriţi să jefuiască cetăţenii săraci.

Phenianul se mândreşte frecvent cu puterea armatei sale, însă soldaţii care au supravieţuit pe raţii extrem de limitate, au recurs la cărarea sacilor de porumb încă nematurizat, necopt, încercând să-i vândă pe pieţe, potrivit unor surse din provincia Ryanggang.

O altă sursă din provincia North Hamgyong a declarat pentru site-ul ziarului Daily NK: "Tinerii soldaţi, obosiţi de foamea neîncetată deseori fug pentru a fura mâncare. Chiar şi ofiţerii militari încurajează această practică".

"Ofiţerii militari îşi instruiesc soldaţii epuizaţi după antrenament să mănânce porumb pe câmp, pentru că războiul este iminent. Ei chiar îi ameninţă pe soldaţi, spunând: "Dacă deveniţi subnutriţi, în ciuda permisiunii de a mânca porumbul, vă veţi confrunta cu dificultăţi".

O sursă a declarat că locuitorii devin din ce în ce mai critici faţă de personalul armatei şi ofiţerii de rang înalt pentru că nu-şi hrănesc în mod corespunzător luptătorii.

Afirmaţiile au apărut în timp ce bombardierele grele şi avioanele de luptă stealth americane au participat la un exerciţiu cu muniţie de război în Coreea de Sud, destinat a fi un exerciţiu de forţă împotriva Coreei de Nord după lansarea ultimei sale rachete.

"Forţele aeriene sud-coreene şi americane au efectuat un exerciţiu de interdicţie aeriană pentru a face faţă cu fermitate exploziilor repetate ale rachetelor balistice ale Coreei de Nord şi dezvoltării armelor sale nucleare", au notat într-o declaraţie forţele aeriene ale Coreei de Sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe