Companie chineză susţine că este pregătită să cloneze oameni

BoyaLife, cea mai mare fabrică de clonare din lume, localizată în orasul chinez Tianjin, susţine că dispune de tehnologia necesară pentru a clona oameni. Conducerea fabricii a declarat totuşi că pe moment nu desfăşoară acest tip de clonări.
(Captură Foto)

În procesul clonării artificiale, spre deosebire de procesul fertilizării naturale, ADN-ul unei celule animale este extras şi implantat în ovulul unui alt animal - un ovul al cărui ADN a fost deja înlăturat - şi i se permite să crească întocmai precum un ovul natural. Rezultatul acestui proces este producerea unui pui de animal care este o copie identică din punct de vedere genetic a primului animal.

În ultimele două decenii au fost create numeroase animale clonate, inclusiv mamifere, lucru care a declanşat o serie de controverse legale şi morale, în special în privinţa clonării umane, unele ţări chiar adoptând legi împotriva clonării fiinţelor umane.

În 2005, ONU a adoptat la rândul său o declaraţie fără caracter obligatoriu în care a cerut interzicerea tuturor clonărilor umane, considerându-le ca fiind contrare demnităţii umane. Totuşi, cea mai mare fabrică de clonare din lume – localizată în China – susţine că dispune de tehnologia necesară pentru a clona oameni.

Conform lui Xu Xiaochun, directorul executiv al BoyaLife Group, compania va intra în funcţiune în următoarele 7 luni şi intenţionează să depăşească producţia de un milion de vaci clonate până în anul 2020, a raportat AFP.

“Deţinem deja tehnologia. Dacă acest lucru ar fi permis, nu cred că ar exista alte companii mai bune decât BoyaLife pentru a crea o tehnologie mai eficientă”, a declarat Xu, făcând referire la clonarea umană. Totuşi, el a adăugat că BoyaLife nu se implică în prezent în activităţi de clonare a oamenilor.

“Din păcate, în prezent, singura cale de a avea un copil este ca acesta să se nască de la o mamă şi de la un tată. Poate că, în viitor, vor fi trei opţiuni în loc de una. Copilul să se nască 50% - 50% din mamă şi din tată sau să existe posibilitatea de a alege genetic 100% din tată sau 100 % din mamă. Aceasta este doar o alegere”, a mai declarat Xu.

Compania, localizată în oraşul nordic chinez Tianjin, este echipată cu o bancă de gene ce conţine aproximativ 5 milioane de mostre de celule îngheţate în nitrogen lichid şi colaborează cu partenerul său sud-coreean Sooam şi Academia de Ştiinţe Chineză pentru a dezvolta tehnologia de clonare a primatelor, cu scopul de a produce animale de laborator mai bune care vor fi folosite în studierea bolilor – cel puţin acesta ar fi scopul declarat.

Situaţia este cu atât mai complexă cu cât BoyaLife are legături cu Partidul Comunist Chinez, cu armata chineză şi cu un organism politic. Compania a “participat la construirea unor centre de citoterapie la Spitalul General al Armatei chineze şi la Academia Militară Chineză pentru Ştiinţe Medicale”, conform informaţiilor postate pe website-ul său în limba engleză. Xu Xiaochun este, de asemenea, membru al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, o agenţie de consiliere politică care are scopul de a expune natura aparent atotcuprinzătoare a Partidului Comunist Chinez.

De fapt, implicarea spitalelor militare în afaceri controversate de stat nu reprezintă un subiect străin pentru China. Un astfel de caz se referă la persecuţia desfăşurată din 1999 de regimul comunist chinez împotriva Falun Gong, o disciplină spirituală chineză bazată pe valorile adevăr, compasiune şi toleranţă.

Până în prezent, milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de reeducare, spitale psihiatrice şi închisori chineze, unde sunt torturaţi fizic şi psihic şi chiar ucişi. Anchetele desfăşurate după 2006, când au ieşit la iveală primele informaţii despre recoltarea forţată de organe de la practicanţi Falun Gong, au dus la obţinerea unui număr tot mai mare de dovezi care atestă aceste crime comise la ordinele şi sub supravegherea Partidului Comunist Chinez.

Numărul practicanţilor ucişi este estimat la peste două milioane, iar în prezent sute de mii de practicanţi se află închişi în lagărele şi închisorile chineze, riscând în orice moment să fie ucişi, motiv pentru care colegii lor din întreaga lume susţin încetarea persecuţiei şi a crimelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură