Compania Delta opreşte zborurile spre Moscova

Delta Air Lines
Delta Air Lines (wikipedia.com)

Delta, o companie aeriană americană majoră, va suspenda zborurile directe dintre Statele Unite şi Rusia în această primăvară, a declarat publicaţia financiară Kommersant, citând serviciul de presă al companiei. De asemenea, Delta nu va relua zborurile directe din Moscova spre oraşe majore din SUA în această vară. Compania şi-a redus prezenţa pe piaţa rusă la sfârşitul anului 2015, efectuând zboruri directe doar în timpul vârfului de sezon.

O sursă a companiei aeriene naţionale a Rusiei, Aeroflot, a declarat că în 2017 zborurile dintre Rusia şi SUA au crescut cu 4% şi că Aeroflot plănuieşte să mărească numărul zborurilor în această vară. Potrivit Serviciului Federal de Securitate, în 2017, cetăţenii ruşi au efectuat 127.600 de călătorii în scopuri turistice în SUA, o creştere cu 16,3% faţă de anul 2016.

Astfel, în primul trimestru al anului trecut, fluxul turiştilor din Rusia a crescut cu 30,3%, iar în trimestrul al patrulea a scăzut cu 0,8%. Acestea fiind spuse, pe la mijlocul trimestrului al treilea, SUA a anunţat măsuri mai dure de monitorizare a cererilor pentru vize, a afirmat Kommersant.

Potrivit secretarului de presă al Uniunii pentru Industria Turismului din Rusia, Irina Tiurina, ca urmare a deciziei Delta de a-şi suspenda zborurile, Aeroflot, în prezent singura companie aeriană care oferă servicii directe din Rusia spre SUA, ar putea creşte preţurile.

Totuşi, o sursă a companiei ruseşti a declarat pentru Kommersant că Aeroflot va putea să respecte cererile pieţei şi că decizia companiei Delta nu va afecta vânzările de bilete.

Boris Ribak de la Infomost a precizat că există suficiente zboruri de legătură ieftine către SUA prin Europa. Totuşi, după plecarea companiei Delta de pe piaţa rusă, Aeroflot va obţine avantaje şi ar putea creşte preţurile pentru zborurile directe în segmentele premium, a adăugat expertul. În orice caz, reducerea numărului de companii aeriene nu poate fi un semn pozitiv pentru piaţă, a mai precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe