Comisia Mueller tot mai controversată / Fost procuror general avertizează republicanii: 'nicio încercare de debarcare a lui Bob Mueller nu va fi tolerată'

Robert Mueller, fost al director FBI.
Robert Mueller, fost al director FBI. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Fostul procuror general al SUA, Eric Holder, a avertizat joi republicanii din Congres să nu facă vreun gest pentru a-l da jos pe Robert Mueller de la cârma Comisiei Speciale care investighează presupusa colaborare dintre Donald Trump şi Kremlin, spunând că o astfel de încercare "nu va fi tolerată".

"Vorbind în numele marii majorităţi a poporului american, republicanii din Congres să fie avertizaţi: orice încercare de a-l scoate pe Bob Mueller nu va fi tolerată", a scris Holder pe Twitter.

Nu a fost clar în ce calitate vorbeşte Eric Holder în numele poporului american. Holder a ocupat vremelnic funcţia de procuror general al SUA pe timpul administraţiei Barack Obama, fiind unul dintre adversarii cei mai vehemenţi ai lui Trump.

"Acestea sunt atacuri asupra lui / personalului său, care sunt în mod flagrant politice, concepute pentru a ascunde greşeli reale.", a scris Holder.

Declaraţiile lui Holder survin după ce numeroşi republicani au ridicat mari semne de întrebare despre obiectivitatea Comisiei Mueller şi despre capacitatea lui Robert Mueller de a conduce comisia care anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi eventualele legături dintre personalul de campanie al lui Donald Trump şi Moscova.

În ultimele zile mass media americană a fost inundată de scandalul care îl învăluie pe agentul FBI Peter Strzok, membru al Comisiei Mueller, care a fost demis pentru subiectivitatea de care a dat dovadă în campania electorală – fiind de partea lui Hillary Clinton.

Comisia specială Mueller a fost numită de Congres tocmai pentru că au existat voci care afirmau că FBI-ul – şi în special James Comey – sunt subiectivi şi defavorabili lui Trump.

Însă noile scandaluri care învăluie membri ai Comisiei Mueller arată că aceasta este, de fapt, chiar mai lipsită de imparţialitate decât ar fi fost o eventuală comisia de anchetă a Departamentului de Justiţie.

În presă americană s-au scurs sute de emailuri dintre Peter Strzok şi Lisa Page, o altă agentă FBI, fost membru al comisiei Mueller, privind insulte adresate lui Donald Trump, familiei sale, dar şi publicului american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe