Comisia Iordache, de neoprit: Trece peste doliul naţional şi se va "ocupa" de Codurile penale

Deşi se stabilise iniţial că nu se va lucra în zilele de doliu naţional prilejuite de moartea Regelui Mihai, Comisia Iordache intră totuşi în acţiune şi ia în primire Codurile penale.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Comisia parlamentară specială condusă de artizanul OUG 13, pesedistul Florin Iordache, se întruneşte joi pentru a discuta propunerile de punere în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale. Urmează să se discute inclusiv despre redefinirea abuzului în serviciu, subiect extrem de sensibil pentru opinia publică.

În acelaşi timp, comisia va avea în vedere şi transpunerea directivei UE privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces.

"Tocmai am aflat: mâine, de la ora 11, se vor măcelări în Comisia Iordache Codul penal şi Codul de procedură penală", a scris miercuri, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Stelian Ion.

În urmă cu o săptămână, Comisia Iordache decidea, prin vot, că nu va lucra în zilele de 14-16 decembrie, decretate zile de doliu naţional de către Guvernul Tudose.