Combinaţia de miere şi susan – prieteni buni în păstrarea sănătăţii

Vă prezentăm astăzi o reţetă naturistă pe cât de simplă pe atât de eficace în întărirea metabolismului, reducerea senzaţiei de foame, pierderea în greutate, întărirea oaselor, alinarea durerilor abdominale, stimularea activităţii mentale, combaterea gastritei, colitelor şi ulcerului şi, nu în ultimul rând, întărirea rezistenţei fizice.
Mierea si susanul – prieteni buni si aliatii tai in pastrarea sanatatii.
Mierea si susanul – prieteni buni si aliatii tai in pastrarea sanatatii. (pixabay.com)

Ingredientele sunt doar două: mierea ( preferabil de salcâm sau de flori sălbatice) şi seminţele de susan. Proporţia este şi ea simplă: 1 la 1 – o lingură de seminţe de susan la 1 lingură de miere. Se pun mierea şi susanul într-un borcan de sticlă în proporţiile de mai sus şi se amestecă foarte bine, până devin o pastă omogenă.

Este recomandat să consumaţi în fiecare dimineaţă o lingură din acest amestec.

Dacă doriţi să economisiţi timp, puteţi prepara amestecul pentru mai multe zile, respectând proporţia, şi să îl păstraţi într-un borcan de sticlă cu capac.

În afară de remediile prezentate mai sus, “preparatul” are şi darul de a contribui la sănătatea pielii şi a părului, fiind o excelentă sursă de vitamina A, B, E, de calciu şi magneziu.