Colegii unui tată singur lucrează mii de ore pentru a-i permite să-şi îngrijească fiul bolnav

Germanul Andreas Graf se temea că îşi va pierde slujba, dar toţi colegii de la locul de muncă au lucrat 3.300 de ore suplimentare pentru ca el să poată lua un an de concediu plătit.
Andreas Graf şi fiul Julius împreună cu colegii care i-au donat orele suplimentare
Andreas Graf şi fiul Julius împreună cu colegii care i-au donat orele suplimentare (Imagine: CEN)

Andreas Graf şi-a pierdut brusc soţia, din cauza unei boli de inimă, atunci când fiul lor Julius, în vârstă de trei ani, se lupta cu leucemia. Tânărul tată, în vârstă de 36 ani, era îngrijorat că îşi va pierde şi slujba după ce şi-a epuizat toate zilele de concediu. Dar solidaritatea colegilor dintr-o fabrică de asamblare i-au permis să-şi păstreze slujba şi să continue să-şi îngrijească fiul bolnav.

Ideea a pornit de la şefa Serviciului de Resurse Umane a companiei, Pia Meier, care le-a cerut angajaţilor fabricii din Fronhausen, Germania, să lucreze ore suplimentare pentru a acoperi absenţa lui Graf. Toţi cei 650 de muncitori, dintre care unii nici măcar nu-l cunoşteau pe tatăl copilului, au semnat acordul şi în două săptămâni au acumulat 3.264,5 ore. Compania a permis ca aceste ore să reprezinte un concediu plătit al lui Graf.

Acum, micuţul Julius, care a împlinit deja cinci ani, se află în convalescenţă după teribila boală şi deseori merge să viziteze fabrica unde lucrează tatăl său.

(Imagine: CEN)

„Fără acest ajutor imens nu aveam un loc de muncă“, a declarat Graf pentru mass-media locală, adăugând că este recunoscător colegilor săi şi companiei. "La început am rămas fără cuvinte, nu am putut spune nimic. Am plâns în faţa prietenilor şi am fost copleşit”, a relatat el pentru RTL. Tatăl a dorit să transmită acest mesaj prin mass-media, pentru a mulţumi public atât colegilor, cât şi companiei.

Mai multe informaţii aici.