Cofondatorul Twitter nu are un laptop. Oare de ce?

Jack Patrick Dorsey
Jack Patrick Dorsey (Getty Images)

Jack Patrick Dorsey, cofondator şi CEO al Twitter, nu are şi nici nu vrea să aibă laptop. De ce? „Nu am laptop, fac totul pe telefonul meu“, i-a răspuns acesta prezentatoarei Deb Knight de la canalul australian 9 News, care l–a întrebat despre măsurile sale cu privire la securitatea online.

Jurnalista care l-a intervievat pe Dorsey s-a referit, de asemenea, la fotografia virală făcută cu câţiva ani în urmă a lui Mark Zuckerberg, CEO al Facebook. Pentru a sărbători atingerea pragului de 500 de milioane de utilizatori pe Instagram, Zuckerberg a publicat o poză pe Facebook, care îl înfăţişează îmbrăcat cu veşnicul său tricou gri şi cu un zâmbet larg, în faţa biroului său. Nimic deosebit până aici, dacă nu ar fi fost ochii curioşi şi vigilenţi ai internauţilor care au găsit ceva mult mai important: tânărul fondator al reţelei sociale din Menlo Park a aplicat bandă adezivă pe lentila camerei web şi pe microfonul laptop-ului său.

"Prefer să folosesc doar câte o singură aplicaţie. Atunci când folosesc o aplicaţie mă concentrez asupra acesteia". Dorsey a mai spus că foloseşte instrumente de dictare vocală "în locul unei tastaturi enervante".

Faptul că nu are laptop răspunde unei chestiuni practice şi voinţei de a păstra echilibrul dintre munca şi viaţa personală. Problema securităţii nu joacă cel mai important rol în această decizie, potrivit lui Jack Dorsey CEO al reţelei de microblogging.

Dorsey a explicat alte obiceiuri surprinzătoare cu privire la utilizarea tehnologiei: "Îmi verific mobilul dimineaţa înainte să încep lucrul; când lucrez cu dispozitivul opresc notificările, astfel încât să nu reacţionez constant la ceea ce primesc".

Aceste practici le aplică şi în managementul companiei: „Când avem întâlniri, telefoanele sunt inactive şi laptopurile închise, astfel încât să ne putem concentra şi nu doar să petrecem o oră împreună, pentru că timpul este important (...) după aceea vieţile noastre merg mai departe. Dacă avem telefoanele şi laptopurile deschise, cu toate notificările care sosesc, suntem distraşi".

Se pare că fondatorii reţelelor sociale nu folosesc prea mult internetul. De ce oare?

Cine este Jack Patrick Dorsey

Jack Patrick Dorsey (născut la 19 noiembrie 1976 în Saint Louis, Missouri, SUA) este un informatician şi antreprenor american, renumit pentru faptul că este cofondator al Twitter, Fleetic şi fondator şi CEO al Square Inc., o companie care gestionează un sistem de plăţi prin intermediul telefonului mobil.

În 2008, revista Technology Review, publicată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, l-a adăugat pe lista "TR35", ca fiind unul dintre cei mai importanţi 35 inovatori din lume sub vârsta de 35 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură