Coaliţia pentru Familie îi provoacă pe Cioloş şi Iohannis să semneze pentru familia tradiţională (video)

În ciuda obstacolelor administrative şi juridice, Coaliţia pentru Familie a strâns până în prezent peste 2.800.000 de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Acum şi preşedintele şi premierul sunt invitaţi să adere la iniţiativă.
Coalitia pentru Familie
Coalitia pentru Familie (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

”Realizăm o premieră istorică a societăţii civile creştine din România, deoarece Coaliţia pentru Familie reuneşte membri ai principalelor culte şi Biserici din România. 1.500.000 de semnături au fost deja validate de primării, iar restul sunt în curs de validare. În 40 de judeţe s-a trecut peste limita de 20.000 de semnături pe care legea o prevede pentru jumătate din judeţele ţării”, a afirmat Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de iniţiativă, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a făcut apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la premierul Dacian Cioloş de a semna pentru iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei. În opinia sa, ”cele 2.800.000 de semnături sunt un argument important pentru ca cei doi să adere la acest efort şi la exprimarea acestei imense solidarităţi civice”.

Pe de altă parte, Gheorgiu a arătat că iniţiatorii s-au confruntat cu dificultăţi în procesul de validare a semnăturilor, din cauza neclarităţii legilor şi a unor primari care spuneau că nu au ştampila fără de care dosarele nu pot fi validate. El a dat exemplul primarului din Focşani care a folosit o ştampilă care nu va fi acceptată de Curtea Constituţională ca validă.

O altă problemă s-a înregistrat în câteva din sectoarele din Bucureşti, unde termenul legal de 15 zile pentru verificarea CNP-urilor şi validarea semnăturilor a fost depăşit şi s-a ajuns la peste 30 de zile. ”Suntem împinşi pe traseul legal al legii petiţiilor, ori listele de semnături sunt guvernate de o lege specială, nu sunt petiţii, şi legea trebuie respectată”, a precizat Gheorghiu.

La nivelul capitalei, au fost strânse 70.000 de semnături, dintre care două treimi sunt în prezent în procesul de validare la primăriile de sector, a anunţat Eduard Dumitrache, coordonatorul Iniţiativei pe Bucureşti. Acesta a mai semnalat faptul că unul dintre corturile amenajate pentru a strânge semnături în capitală a fost vandalizat de un grup pro-homosexualitate şi a fost depusă o plângere penală.

La rândul său, Cornel Bărbuţ, vicepreşedintele Asociaţiei familiilor catolice, a prezentat câteva dintre cele 50 de măsuri pentru politici privind familia, lansate de Coaliţia pentru Familie. ”Multe partide politice propun măsuri pro-familie, dar disparate, mărirea alocaţiilor, să ajute concediul maternal, dar fără legătură între ele. Noi venim cu un set de propuneri coerente de politici publice pe care dorim să le înaintăm autorităţilor. Propunem ca familia să fie unul dintre pilonii dezvoltării României în următorii 10 ani”, a explicat el.

În opinia sa, familia trebuie susţinută mai mult de stat în efortul său educaţional. În acest sens, Coaliţia pentru Familie propune înfiinţarea unui Secretariat de Stat pentru Familii, în cadrul Ministerului Muncii, a unui Institut pentru familie, care să elaboreze studii referitoare la politicile pentru familie şi a unei comisii parlamentare dedicate familiei.

”Noi nu cerem bani statului, ci implicare şi un mod de organizare care să permită familiilor să aibă un nivel de trai civilizat şi să poată creşte România. Noi, Asociaţia Familiilor Catolice, am făcut un studiu comparativ al familiilor contemporane din România şi din Cehia, care arată că nivelul de conştientizare a ceea ce înseamnă politicile familiale în România este foarte redus. Un alt studiu realizat de Provita arată că e o diferenţă mare între numărul de copii doriţi şi numărul de copii pe care-l au familiile”, a concluzionat Bărbuţ.

La rândul său, Mircea Tudor, singurul inventator din lume premiat de două ori la Geneva, a afirmat că familia nu există ca subiect în fiscalitate, ceea ce-i creează un handicap, şi ca urmare este nevoie de politici fiscale diferenţiate. Pe aceeaşi linie, Liana Stanciu, preşedintele Asociaţiei Părinţi Pentru Ora de Religie (APOR), a propus un program de stat Prima Familie, care să susţină tinerii care au copii până în 25 de ani.

Efortul strângerii semnăturilor va continua până pe 25 aprilie, pentru a mai avea o lună pentru validare, până pe 25 mai, când expiră termenul legal de încheiere a procedurii. Ulterior, după obţinerea avizului de la Curtea Constituţională, proiectul de lege de modificare a Constituţiei va fi înregistrat la una dintre Camere. Scopul iniţiatorilor este ca data referendumului să fie stabilită concomitent cu alegerile parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne