Clinton susţine că Trump ar fi încălcat embargoul american împotriva Cubei

Duelul prezidenţial Clinton-Trump continuă şi în afara dezbaterilor televizate. Fostul secretar de stat american a declarat că republicanul Donald Trump nu a respectat embargoul comercial impus de SUA împotriva Cubei.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

Candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton a declarat joi că s-ar putea ca rivalul ei prezidenţial republican Donald Trump să fi încălcat legea americană, potrivit unui raport media care a susţinut că una dintre companiile sale a încercat să facă afaceri în Cuba.

Newsweek a susţinut joi că o companie de hoteluri şi cazinouri controlată de Trump a desfăşurat în secret afaceri în Cuba, o mişcare ilegală din cauza unor sancţiuni aplicate de SUA în perioada în care Fidel Castro se afla la conducerea insulei.

“Astăzi [joi] am aflat despre eforturile sale de a face afaceri în Cuba, ceea ce pare să fie o încălcare a legii americane ... Trump a indus în eroare în mod constant oamenii atunci când a fost întrebat dacă încearcă să facă afaceri în Cuba”, a declarat Clinton reporterilor aflaţi în avionul ei de campanie.

Clinton şi Trump se află într-o cursă strânsă înaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie.

Newsweek, citând interviuri cu foşti directori ai lui Trump, documente interne de companie şi documente de tribunal, a declarat că respectiva companie a lui Trump a cheltuit cel puţin 68.000 de dolari pentru o călătorie efectuată în 1998 în Cuba într-un moment în care orice cheltuială făcută de companiile americane în ţara din Caraibe era interzisă fără aprobarea administraţiei SUA.

Compania lui Trump nu a cheltuit banii direct, ci a direcţionat banii pentru călătoria în Cuba printr-o firmă americană de consultanţă, a precizat Newsweek.

Newsweek a citat un fost director al lui Trump afirmând că obiectivul călătoriei în Cuba a fost acela de a oferi companiei miliardarului republican o poziţie stabilă în cazul în care Washingtonul ar reduce sau ar ridica restricţiile prevăzute de embargoul comercial impus de SUA.

Fostul director a declarat că Trump a participat la discuţii despre călătoria în Cuba şi a ştiut că aceasta a avut loc, conform Newsweek.