Ciucu: Înainte să schimbe numele Pieţei Victoriei, PSD îi datorează nişte scuze regelui Mihai

La scurt timp după moartea regelui Mihai, primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că vrea să schimbe numele Pieţei Victoria, demers deloc inspirat, consideră liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Cred că înainte de a se băga în seamă cu Casa Regală şi de a schimba numele Pieţei Victoriei în piaţa "Regele Mihai", PSD îi datorează nişte scuze regelui Mihai, a transmis marţi, pe pagina sa de socializare, consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"Gabriela Firea, în calitate de vicepreşedinte al PSD, ar putea emite în numele PSD, scuzele cuvenite pentru faptul că preşedintele PSD de atunci, Ion Iliescu, nu i-a permis Regelui Mihai să participe la înmormântarea lui Corneliu Coposu sau că l-a ţinut în aeroport în anii 90. Gesturi mult mai simple, gesturi de bun simţ, ar fi mai apreciate decât propuneri făcute cu emfază în aceste momente triste.

Altfel, după ce la 8 octombrie 1878, Armata Română îşi face intrarea triumfală în Capitală, în urma victoriei din Războiul de Independenţă, Podul Mogoşoaiei primeşte numele de Calea Victoriei, nume păstrat până în prezent, astfel şi Piaţa", a scris Ciprian Ciucu.

Reamintim că ultimul monarh care supravieţuise celui de-Al Doilea Război Mondial, regele Mihai, în vârstă de 96 de ani, a încetat astăzi din viaţă la reşedinţa din Elveţia.