Cîţu: PSD plăteşte pensiile de azi cu bani furaţi din pensia “decreţeilor”

Liviu Dragnea, PSD, Iliescu se răzbună pe generaţia care a dus greul în anii de tranziţie, generaţia care s-a opus comunismului cu faţă "umană" al lui Iliescu şi care în aceste zile se opune planurilor PSD de a duce România la est şi le ia şi banii de pensii, opinează Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Eterna generaţie de sacrificiu, "Decreţeii” 'cum li se spune copiilor născuţi în perioada Ceauşescu, au ajuns să fie furaţi şi de PSD, remarcă, pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, acuzându-i pe social-democraţi că plătesc pensiile de azi cu bani furaţi din pensia “decreţeilor”. Concret, senatorul se referă la reducerea contribuţiei la pilonul 2 de pensii de la 5,1% la 3,75%.

Potrivit lui Cîţu, că într-o versiune distorsionată a fabulei “Greierele şi Furnica” în care greierele fură (naţionalizează) tot ce a strâns furnica în timpul verii, Dragnea şi Darius Vâlcov, pentru ca PSD să mărească acum pensiile, "decreţeii" sunt furaţi, iar în câţiva ani vor fi în situaţia fie de a rămâne fără pensii, fie să continue să muncească.

Vă propun să ne uităm la efectele criminale ale naţionalizării parţiale a fondurilor care erau destinate Pilonului 2 de pensii.

Până la 31 decembrie 2017, statul transfera până la 6% din venit către Pilonul 2. Pilonul 2 este administrat de firme private iar până acum a avut randamente cu o medie de 10% pe an.

Din 2018, statul transferă doar 3.7% din venit către Pilonul 2. Parcă îi aud pe Dragnea-Tudose-Vâlcov-Olguţa. Aşa, şi? Probleme boss?

Da. Big problem!

Să vă zic ce se întâmplă. Fondul contribuţiilor destinate pensiilor a intrat pe deficit în 2008. Deficit structural, după ce mai multe categorii de cetăţeni care nu au contribuit au primit pensii şi după ce pensiile au fost mărite din pix. Din acel moment, deficitul structural a fost cărat de la un an la altul şi bineînţeles a crescut.

Ce s-a gândit duoul toxic Dragnea-Vâlcov în 2017? Ok, creştem pensiile, dar asta înseamnă un deficit şi mai mare. Mi-l şi imaginez pe Liviu cum într-o şedinţă de “”brain”storming” îl întreabă pe Vâlcov: “Ia să te văd, Dariuse, cum acoperi deficitul asta. Că de dat este uşor să dai. Nu dai de la tine. “ Atunci, mi-l imaginez pe Darius că îi spune lui Liviu o versiune distorsionată a fabulei “Greierele şi Furnica” în care greierele fura (naţionalizează) tot ce a strâns furnica în timpul verii.

Dragnea şi Vâlcov măresc pensiile astăzi cu banii pe care i-au strâns românii la pilonul 2 de pensii pentru pensia lor din viitor. Dragnea-Vâlcov şi PSD sunt generoşi, dar din banii noştri de pensie.", scrie, senatorul pe Facebook.

Potrivit unui grafic prezentat de Cîţu, PSD ia cu japca banii decreţeilor pentru a mări pensiile de azi.

"Acum să ne uităm la grafic. Cu roşu este prezentată structura populaţiei astăzi. Aţi auzit deja că populaţia îmbătrâneşte. Populaţia tânără dinamică pleacă, iar cei care rămân sunt prea speriaţi de viitorul pe care îl impune PSD României.

Grafic
Grafic (Florin Cîţu)

În Pilonul 2 de pensii sunt acum banii celor care atunci când a apărut legea aveau între 30 şi 40 de ani. Aşa numiţii “decreţei’. Banii acestora îi iau cu japca PSD-istii, aşa cum au învăţat de la înaintaşii lor comunişti. Iar în câţiva ani de zile “decreţeii” vor avea de ales între a nu avea pensie şi a continua să muncească.

Decizia PSD este criminală pentru că PSD ştie care este distribuţia populaţiei. Ştie că atunci când cei care astăzi au între 40 şi 50 de ani, cei mai numeroşi, vor ieşi la pensie, un număr mult mai mic de oameni va contribui la sistemul de pensii. PSD îi condamnă premeditat pe “decreţei” la sărăcie."

Liviu Dragnea, PSD, Iliescu se răzbună. Se răzbună pe generaţia care a dus greul în anii de tranziţie, generaţia care s-a opus comunismului cu faţă umană al lui Iliescu şi care în aceste zile se opune planurilor PSD de a duce România la est.

Dar tocmai pentru că suntem cei mai numeroşi, trebuie să nu-i lăsăm. Eu pot să vă spun că în primele zile de guvernare PNL toate aceste măsuri ale PSD vor fi anulate. Multe dintre instituţiile coordonate azi de PSD vor fi ori desfiinţate, ori reorganizate. Ministerele vor fi mult mai puţine. Totul pentru a lăsa mai mulţi bani oamenilor, iar aceştia să poată să recupereze din ce le-a fost furat astăzi de PSD.

Dar până ajungem la guvernare, trebuie să avem curajul (în opinia mea) să folosim toate mijloacele prin care să întârziem aplicarea măsurilor PSD. Chiar dacă suntem atacaţi cu slogane îmbibate de populism ieftin de genul “se opun creşterilor de salarii şi pensii” sau “ se opun aplicării bugetului” etc.", concluzionează senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne