Cîţu: PSD a combinat populismul comuniştilor cu metodele găinarilor. Scopul: să fure fără ca românii să-şi dea seama

Efectele dezmăţului fiscal din 2017 au început să se vadă. Inflaţie, deficite mai mari, dobânzi în creştere, moneda naţională pe tobogan iar toate aceste evoluţii şi dezechilibre se vor accentua masiv în 2018, "profeţeşte" Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Dragnea-Vâlcov şi PSD sunt responsabili de subminarea economiei naţionale, acuză senatorul PNL Florin Cîţu, în opinia căruia, după un an de guvernare social-democrată, economia României este supraîncălzită, vulnerabilă şi instabilă. Astfel, potrivit liberalului - fost economist şef al ING BANK - în 2017, consumul real final ca procent din PIB a ajuns la cel mai mare nivel 104%, în timp ce investiţiile reale ca procent din PIB au scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani.

"'Cum să vă explic eu cel mai bine ce au făcut Dragnea, Vâlcov şi PSD cu economia asta? Cel mai uşor este să vă gândiţi la cum acţionează găinării, hoţii de buzunare, cei cu alba-neagră etc. …. Sunt trei etape. Întâi te fac să crezi că ai câştigat ceva. Pe urmă îţi distrag atenţia. Iar în final toţi te fură.

Aşa a acţionat PSD. De fapt a făcut şi mai mult. A combinat populismul caracteristic comuniştilor cu metodele găinarilor. Scopul final- să te fure şi să nu-ţi dai seama (sau îţi dai seama prea târziu).

În 2017, consumul real final ca % din PIB a ajuns la cel mai mare nivel 104% (este mai mare pentru că sunt alte componente care au contribuţie negativă). În acelaşi an investiţiile reale ca % din PIB au scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Suntem cu investiţiile cam pe unde eram în 2005", scrie Cîţu.

Grafic
Grafic (Facebook)

Potrivit lui Cîţu, avem de a face cu o iresponsabilitate crasă, pe are psd-iştii şi-au permis-o, căci au operat cu banii românilor, nu cu banii lor.

Asta da iresponsabilitate. Nici Dragnea, nici Vâlcov şi niciun alt PSD-ist nu şi-ar fi administrat propria afacere atât de iresponsabil (da, stiu, socialişti şi “antreprenori de succes”- să te iei cu mâinile de cap nu alta). Niciunul nu ar fi cheltuit bani din împrumuturi în timp ce ar tăia investiţiile. Că doar nu sunt sinucigaşi. Dar când este vorba despre banii voştri, este simplu să fie iresponsabili.

Comparaţia cu 2008 este importantă. Exact ca în 2008, consumul arată că economia este supraîncălzită. În acelaşi timp, investiţiile arată de ce economia astăzi este vulnerabilă şi instabilă. Fără investiţii eşti vulnerabil. Să mai adăugăm aici că în 2008 datoria publică era de 13% din PIB iar astăzi este la 40% din PIB.

Efectele dezmăţului fiscal din 2017 au început să se vadă. Inflaţie, deficite mai mari, dobânzi în creştere, moneda naţională pe tobogan. Toate aceste evoluţii şi dezechilibre se vor accentua masiv în 2018.

Trebuie să ţineţi minte că PSD este resposabil pentru ce va urma. Când creşterea economică se va transforma în recesiune, deficitul bugetar se va tripla, moneda naţională se va deprecia cu cel puţin 10% într-o lună, dobânzile ajung iar peste 5% şi România se va împrumuta din nou de la FMI să vă aduceţi aminte cum ne-a furat PSD. Mai ales să vă aduceţi aminte de Dragnea, Vâlcov, Tudose, Grindeanu, Mişa şi restul. Din punctul meu toţi aceştia trebuie să răspundă personal", concluzionează senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne