Cîţu, proiect inedit: Caii şi câinii de la Poliţie, Jandarmerie şi Armată să primească pensie

Liberalul Florin Cîţu a depus o iniţiativă legislativă care prevede pensii pentru câinii şi caii de la Poliţie, Jandarmerie şi Armată, la retragerea acestora din activitate.
Jandarm călare la protest (Arhivă)
Jandarm călare la protest (Arhivă) (Epoch Times)

Câinii şi caii de la Poliţie, Jandarmerie şi Armată ar putea primi pensie la ieşirea din activitate, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament de senatorul PNL Florin Cîţu, relatează Europafm.ro.

Legislaţia în vigoare prevede că perioada de serviciu a acestor animale este de 8–10 ani, iar la momentul pensionării sunt eutanasiate sau ajung la adăposturi publice dacă nu sunt adoptate.

"Ţinând cont de activitatea extenuantă pe care o desfăşoară animalele de serviciu aflate în slujba statului român, este în primul rând o datorie civică de a le asigura dreptul la viaţă şi condiţiile necesare de adăpost şi hrană după împlinirea vârstei de pensionare", explică Florin Cîţu.

Potrivit proiectului, fiecare animal ieşit din activitate beneficiază de 300 de lei pe lună pentru îngrijire medicală. Suma poate fi decontată de către persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la instituţiile unde acestea au activat.

Liberalul a calculat că anual ies din activitate aproximativ o sută de câini şi cai, iar suma necesară pentru îngrijirea lor ar fi sub 80 de mii de euro pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne