Ciorba de pui cu fasole verde - o ciorbă clasică şi delicioasă

Ciorbă de pui cu fasole verde
Ciorbă de pui cu fasole verde (Maria Matyiku / Epoch Times)

E greu să rezişti aromei care se răspândeşte în bucătărie atunci când găteşti o ciorbă de pui cu fasole verde şi adaugi diferite verdeţuri. E un adevărat deliciu când o poţi găti afară în aer liber, la ceaun cu foc de lemne, aşa cum se obişnuia odată în zilele călduroase de vară. Iată o reţetă clasică de ciorbă clară, care în final se poate acri cu suc de roşii sau borş. De obicei, se serveşte cu mămăliguţă şi ardei uite.

Ingrediente:

1/2 kg carne de pui (aripioare, spate, gât),
o ceapă,
1/2 kg păstăi de fasole verde,
2 linguri de ulei (de floarea-soarelui sau de măsline),
2 morcovi,
o rădăcină de pătrunjel,
1/2 ardei roşu,
1/2 ardei verde,
2 roşii,
o cană de bulion sau borş după gust,
piper, sare,
frunze de pătrunjel, ţelina, leuştean

Modul de preparare:

Bucăţile de pui se spală bine cu apă rece şi apoi se pun la fiert în apă, atât cât să fie bine acoperite . Când apa începe să fiarbă, scoateţi spuma şi adăugaţi o ceapă întreagă şi o linguriţă de sare.

Fasolea verde se curăţă de capete şi de eventualele aţe şi se rupe în bucăţi cam de 2-3 cm. Morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare sau se taie în rondele subţiri. Ardeii şi roşiile se taie în cubuleţe mici.

În oala în care se face ciorba, se pun 2 linguri de ulei, apoi se adaugă ardeii tăiaţi în cubuleţe, morcovii şi pătrunjeii raşi.
Legumele se gătesc cam 3-4 minute, după care se pune fasolea şi se lasă să fiarbă în continuare până când aceasta începe să lase apă; se adaugă cubuleţele de roşii.

Continuaţi să fierbeţi încă câteva minute după care turnaţi zarzavatul în oala în care a fiert carnea de pui. Se completează cu apă fiartă cât mai este nevoie şi se continuă fierberea la o temperatură scăzută până când legumele sunt fierte şi carnea pătrunsă.

Se adaugă apoi o cană de suc de roşii şi se continuă fierberea pentru încă 1-2 minute. Se condimentează cu sare şi piper pentru gust.
În final, după ce s-a stins focul, se presară frunzele de pătrunjel, ţelină şi leuştean tocate mărunt. Vă dorim poftă bună!