Cioloş, revoltat: Lupta anticorupţie, aruncată la gunoi doar pentru a salva un singur om

PSD este la un pas să arunce în aer România şi să deschidă robinetul la tâlhărie în România, a avertizat fostul prim-ministru Dacian Cioloş, în contextul declaraţiilor făcute de Liviu Dragnea după şedinţa conducerii PSD survenită în urma condamnării sale.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD vrea să transforme România într-un paradis pentru hoţi şi să arunce la gunoi lupta anticorupţie pentru a salva un singur om, a atras atenţia, la Digi24, fostul premier Dacian Cioloş.

"În condiţiile în care PSD pare că a rechiziţionat statul român în interesul liderului suprem, se pare că nu mai au nicio jenă şi îşi asumă orice, inclusiv să arunce în aer România, pentru a-l salva pe Dragnea. Dincolo de faptul că, după ce Dragnea primeşte condamnarea în prima instanţă, vine să modifice legislaţia ca să împiedice condamnarea, dincolo de asta impactul e mult mai mare pentru că transformă România într-un paradis pentru hoţi. Aici deja e vorba de imaginea României, de lupta anticorupţie aruncată la gunoi doar pentru a salva un om", a declarat Cioloş.

Liderul RO+ a evocat şi scenariul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

"Sper să nu se ajungă acolo şi sunt convins că oamenii de bună credinţă, cei care vor să păstreze o Românie în care să poată trăi, vor ieşi în stradă, aşa cum au făcut şi până acum. Altă soluţie nu mai e decât să apărăm România demnă în stradă. Cei aleşi să apere statul român l-au rechiziţionat. Sper să nu se ajungă acolo, pentru că ar fi o catastrofă. Nu mă gândesc doar la percepţia României în exterior, ci la modul în care riscă să se aşeze lucrurile în societatea românească. Dincolo de verticalitatea magistraţilor, e important ca societatea să le dea posibilitatea să poată să-şi facă treaba. Dincolo de curajul magistraţilor de a-şi face treaba corect, dacă le iei instrumentele, dacă modifici legislaţia, îi laşi fără armele cu care pot lupta împotriva corupţiei - aici nu e vorba doar de Dragnea sau alţii care, având puterea, se folosesc de ea în halul acesta. Riscă să arunce în aer România, pentru că ar însemna că deschidem robinetul la tâlhărie în România şi că acceptăm prin lege tâlhăria", a precizat Cioloş.

Fostul prim-ministru susţine că nu trebuie apărate drepturile şi libertăţile individuale ale unor răufăcători de a fi liberi să fure şi să facă rău în România.