Cioloş cere demisia Guvernului Dăncilă: Ajunge! Suntem toţi în pericol. Trebuie alegeri anticipate

Fostul premier Dacian Cioloş cere demisia Guvernului Dăncilă, referendum pentru Justiţie şi alegeri anticipate.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Avem nevoie de o reformă profundă a statului şi a instituţiilor sale, precum şi de o reformă în politică, a afirmat joi, pe pagina sa de socializare, fostul premier Dacian Cioloş, liderul partidului Mişcarea România Împreună, a doua zi după incidentele din Piaţa Victoriei.

"Oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează. Puterea în Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă? A cui e vina că Parlamentul a fost "privatizat" de un grup care-l foloseşte împotriva societăţii?", a declarat Cioloş.

Liderul partidului RO+ l-a acuzat pe preşedintele PSD Liviu Dragnea că foloseşte instituţiile statului în scop personal.

"Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiţie, se foloseşte de instituţii ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnându-le scopul, noi toţi suntem în pericol. Când se ajunge în astfel de situaţii, e clar că avem nevoie de o reformă profundă a statului şi a instituţiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică. Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!", a subliniat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne