Cioloş, baie de mulţime la mitingul PNL. "Lipsa implicării naşte monştri. E nevoie ca fiecare să-şi asume schimbarea"

Devenit oficial candidatul PNL pentru un nou mandat de premier după alegerile parlamentare, Dacian Cioloş a atras atenţia că este nevoie de o schimbare a modului în care se face politică în ţara noastră.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

România nu se mai poate construi pe lideri mesianici, este nevoie ca fiecare dintre noi să-şi asume schimbarea în bine pentru ca societatea să evolueze într-o direcţie pozitivă, le-a transmis, duminică, premierul Dacian Cioloş celor peste 20.000 de liberali prezenţi la mitingul din Capitală pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare.

"Sunt aici pentru că aţi decis să susţineţi platforma România 100 şi îmi doresc să nu fie o înşiruire de enunţuri, să nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie să ne modeleze fiecare acţiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simţ, a munci cinstit, a aştepta o remuneraţie după muncă, nu sunt iluzii. Simt că acest lucru este posibil, să coborâm idealurile în fapte şi în decizii de zi cu zi, nu doar când ne e uşor, dar şi când avem dificultăţi", a declarat Cioloş, citat de News.ro.

Potrivit premierului, pentru a face aceste lucruri, pentru ca democraţia să rămână o valoare care să transforme România, este nevoie de o schimbare în politică şi în partidele politice.

"Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învăţat în aceşti 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm. Să avem onestitatea, de la baza partidului până la vârf să respirăm onestitate, adevăr, să avem forţa să spunem că atunci când ne implicăm nu o facem pentru un interes propriu sau al unui grup, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim. Eu cu astfel de partide mi-aş dori să lucrez, şi sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâştigarea încrederii în partide şi că prin alegeri libere putem alege oameni oneşti", a afirmat Cioloş.

Şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria a precizat, făcând referire la clipul de susţinere pe care i l-au făcut liberalii, că România nu se mai poate construi cu lideri mesianici, ci are nevoie ca fiecare să provoace această schimbare.

"Am cerut de multe ori schimbare şi unor lideri să îşi asume schimbarea, de multe ori am cerut să o facă în locul nostru. V-aş ruga, întorşi acasă, să vă gândiţi în ce fel fiecare dintre noi putem să ne schimbăm pentru a cere apoi societăţii şi leadership-ului să se schimbe, să fie mai direct şi să fie cu bun simţ. Cred că schimbarea, astăzi, începe în primul rând cu noi înşine, fiecare în parte, şi apoi asumându-ne această schimbare în bine, a accepta că se poate şi altfel şi că noi, românii, suntem la fel de buni ca şi ceilalţi, această schimbare de atitudine se va traduce şi într-o schimbare în societate", a punctat Cioloş.

În ceea ce îl priveşte, premierul a ţinut să sublinieze că el încearcă să îşi ghideze întreaga acţiune după propria conştiinţă, care izvorăşte din inimă.

"Nimeni, în nicio condiţie, nu îmi poate cere şi nu vă poate cere să minţim, să nu spunem adevărul de frica de a nu răni. Eu sunt convins că fiecare dintre noi are felul lui de a fi şi, în măsura în care îşi asumă, doar în această măsură, noi, ca societate, putem să evoluăm. Pentru mine, România guvernată cu bun simţ înseamnă România asumată prin propria conştiinţă", a explicat Cioloş.

În acelaşi timp, şeful Executivului a atras atenţia că lipsa implicării naşte adevăraţi "monştri".

"Lipsa implicării naşte monştri, e mult mai greu să ne batem cu aceşti monştri decât să o facem la timp şi să ne asumăm această implicare, prin vot şi tot ce trebuie făcut de Parlament şi Guvern. Sper să avem un Parlament în care toţi parlamentarii să lucreze pentru oameni, absolut toţi. Unii oameni spuneau vrem România înapoi, eu cred că mai mult ca oricând, având România noastră, şi nu trebui că o cerem, e bine să vrem o Românie înainte! Sper să vă văd la fel de entuziaşti în fiecare zi a vieţii", a mai declarat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne