Chişinăul în flăcări. Incendiu la Institutul de Zoologie şi la centrul comercial Lunedor

Incendiu la Institutul de Zoologie din Chişinău
Incendiu la Institutul de Zoologie din Chişinău (unimedia.info)

Fum negru şi flăcări gigantice au fost observate vineri, 20 aprilie deasupra Chişinăului, unde au avut loc două incendii puternice. Primul incendiu a avut loc în sectorul Telecentru, pe str. Academiei, unde a ars acoperişul Institutului de Zoologie.

”Incendiul a fost stins”, a anunţat ofiţerul Liliana Puşcaşu, specificând că nu sunt victime, relatează UNIMEDIA.

Cel de-al doilea incendiu a avut loc pe strada Ismail din centrul capitalei, în centrul comercial Lunedor. Potrivit serviciului de presă de la Situaţii Excepţionale a ars căptuşeala acoperişului.

Martorii au menţionat că în spatele clădirii a avut loc o explozie. Potrivit ofiţerului Liliana Puşcaşu, nici în acest caz nu au fost înregistrate victime, pompierii acţionând rapid, flăcările fiind stinse într-o jumătate de oră.

Vicepreşedintele formaţiunii „Partidul Nostru”, Ilian Caşu, a afirmat că primele flăcări ar fi pornit din restaurantul Gold Kebap, în urma incendiului fiind totuşi afectate două automobile şi câţiva copaci din regiune.

Menţionăm că centrul comercial Lunedor a mai fost cuprins de flăcări şi în iarna anului 2016, iar în urma verificărilor s-a stabilit că incendiul fusese provocat de nerespectarea regulilor antiincendiare. Atunci incendiul ar fi fost provocat de depunerea grăsimii de pe hota din bucătăria de la primul etaj.

Jurnalista de la Jurnal TV, Nadia Bocăn a scris pe pagina sa de socializare că puţini ştiu că în locul "minunatului" Lunedor era cândva un teren de joacă.

”Într-o zi un "om bun" de la primărie a dat autorizaţie de construcţie fix acolo: fix pe locul unde se jucau copiii şi unde se adunau vecinii să stea la taclale, la doar câţiva metri de blocuri. Când a început să se construiască noua clădire s-a iscat cu scandal. Evident nimeni nu vroia să îşi lase micuţii fără teren de joaca ori să se uite de la balcoane în geamurile unor birouri gri. Evident toţi funcţionarii, "oamenii buni" au călcat şi scuipat peste doleanţele oamenilor şi au ridicat construcţia”, a scris Nadia Bocăn.

Aceasta a mai menţionat că din cauza primului incendiu mai mulţi oameni au avut de suferit, dar evident că nu au fost despăgubiţi, ”acum nu ştiu care sunt consecinţele şi cauzele, dar evident ochii celor care vor trebui să fie deschişi se vor închide fix în momentul în care vor fi puşi în situaţia să acţioneze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe