Chirurgii extrag 32 obiecte metalice din stomacul unui cubanez

Printre altele, pacientul a înghiţit o unghieră, o foarfecă, catarame, fragmente de oţel, bucăţi de zăvoare şi o bucată de sticlă.
Obiectele extrase  din stomac
Obiectele extrase din stomac (CNC TV Granma)

Un bărbat în vârstă de 32 ani din Cuba a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-au fost extrase din stomac 40 de obiecte, dintre care 32 articole metalice, cum ar fi o unghieră, o foarfecă mică aproape completă şi mai multe bucăţi de sârmă, conform celor relatate joi 29 martie de presa cubaneză.

Leosbani P.L., din localitatea Bayamo, suferă de „retard mintal sever” şi timp de luni de zile a ingerat tot felul de obiecte, până când, în luna iunie a anului trecut, a început să dea semne de disconfort, conform presei locale.

O operaţie foarte complicată

Unghieră, foarfecă, catarame, fragmente de oţel, bucăţi de sârmă, de zăvoare, şapte pietre mici, o bucată de sticlă şi diferite tipuri de metale de până la 11,5 cm lungime au fost obiectele extrase din tractul digestiv al omului, în timpul unei "complicate" intervenţii chirurgicale, efectuată în octombrie anul trecut la spitalul Carlos Manuel de Céspedes.

„Conform radiografiilor efectuate cu raze X şi altor investigaţii ştiam că trebuie să îndepărtăm corpurile străine, dar nu ne-am imaginat niciodată că vom găsi atât de multe şi cu astfel de dimensiuni uimitoare”, a declarat chirurgul Maria Julia Ojeda, care a condus operaţia.

(CNC TV Granma)

Medicul a remarcat că „este dificil să se explice cum a trecut o tijă grea dreptunghiulară sau foarfeca găsită în poziţie deschisă în interiorul stomacului”.

Conform gastroenterologului Yoel Ricardo Serrano, din acelaşi spital, „este o raritate faptul că au trecut prin esofag atât de multe obiecte fără să-l perforeze”, deoarece „acest organ nu are un diametru foarte mare şi, uneori, poate fi vătămat chiar şi cu un os de peşte".

Obiectele extrase cântăreau mai mult de jumătate de kilogram, a explicat medicul, care în patru decenii nu a văzut niciodată un caz similar.

Omul, care locuieşte împreună cu mama şi bunica sa, s-a reîntors acasă în noiembrie anul trecut şi s-a recuperat complet. Mătuşa sa, Ivia Lopez a declarat că apetitul i-a revenit la scurt timp după operaţie „şi şi-a surprins rudele atunci când a eliminat în baie o altă bucată de metal care nu a putut fi extrasă în timpul operaţiei”.

Mai multe informaţii: CNC TV Granma