Cetăţenii au luat foc! Tudorel Toader taxat dur pentru intenţia de a le da mii de euro foştilor deţinuţi

Domnule ministru, cred că faceţi o gravă eroare, vă gândiţi mai mult la deţinuţi decât la oameni liberi care muncesc din greu. Vă întreb la cei din spitale vă gândiţi? Dar la copii din centrele de plasament, dar la azilul de bătrâni? - îl întreabă un cetăţean pe Toader.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Declaraţiile ministrului Justiţiei despre planul său de a face un proiect de lege în baza căruia deţinuţii închişi în condiţii improprii, care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu, să primească despăgubiri în bani a stârnit revoltă pe Facebook.

Astfel, lui Tudorel Toader i se aminteşte, de exemplu, că alocaţia copiilor nu este de 8 euro pe zi, nici măcar de 5 şi, pe scurt, că premierea infractorilor este o bătaie de joc la adresa oamenilor cinstiţi, care, atunci când ajung în spitale, au uneori parte de condiţii mai rele decât cei din puşcării. Şi nu-i despăgubeşte nimeni...

Reamintim că potrivit estimărilor Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), făcute în baza criteriilor avansate de Tudorel Toader, la o durată medie a pedepsei executate de 4 ani, foştii deţinuţi ar urma să primească între 8.000 şi 12.000 de Euro.

Redăm câteva dintre comentariile cititorilor Epoch Times

"Bonusuri pt infractori: aşa ceva poţi s-auzi numai în Absurdistanul teleormaniac!", scrie Vlad, comentând ştirea despre faptul că ministrul Justiţiei vrea să le ofere despăgubiri deţinuţilor care au fost închişi în condiţii necorespunzătoare.

"Înteleg că dacă un individ violează o fetiţă, distrugându-i copilăria şi viitorul, după 4 ani de puşcarie va primi o recompensă pentru violul său de 8-12 mii de euro. Iar în aceşti 4 ani părinţii fetiţei vor plăti taxe la stat, prin munca lor, pentru ca statul să îi dea o primă violatorului care le-a distrus ce au mai de preţ în viaţa lor, copilul lor. Cumva, părinţii vor ajunge să plătească, indirect, pentru că feftita lor să fie violată. Iar violatorul după ce va termina banii va mai căuta încă o victimă pentru a mai primi încă o prima de 8-12 mii de euro. Interesant job. Unii oameni nu reuşesc toată viaţă lor să economiseaca atâţia bani prin muncă cinstită, iar unii care distrug viitorul unor victime primesc cazare şi mâncare gratis + o prima consistentă.", scrie Florin.

"Vin alegerile. Ăla le este viitorul electorat, alături de aistatii sociali, morţii vii şi multipli votatorii excursionişti. Mulţi din cei pe care reuşeau să-i constrângă (să nu zic prostească) nu or să-i mai voteze, deoarcece s-au trezit. Va daţi seamă că puşcăriaşii, viitorii puşcăriaşi şi familiile acestora vor vota cu dragă inimă.", ridica problemă Andrei.

"Cei care au suferit zeci de ani politic în anii 50 nu au primit nimic, iar hoţii şi deţinuţii de drept comun trebuie premiaţi. Asta au votat românii, felicitări", remarcă şi Dan.

"Deportaţilor şi deţinuţilor politici le-aţi dat în bătaie de joc. Care au apucat. Începe să devină suspectă grija asta faţă de infractori", scrie Mariana.

"Sunt zeci de mii de români care au de recuperat taxa auto percepută în mod abuziv de statul român, asta cum comentezi?", îl întreabă Robertino pe Toader.

"Domnule ministru, cred că faceţi o gravă eroare, vă gândiţi mai mult la deţinuţi decât la oameni liberi care muncesc din greu. Vă întreb la cei din spitale vă gândiţi? Dar la copii din centrele de plasament, dar la azilul de bătrâni? Vă apucă mila inexplicabilă de infractori ca să vezi belea. PS: Dacă iau atâţia bani, or să vrea cât mai mulţi să intre la mititica", scrie Jenica.

"Băgaţi bolnavii în puşcării şi deţinuţii în spitale nu sînt mari diferenţele (...)!! Poate aşa şi bolnavii reuşesc să îşi acopere tratamentele costisitoare!!!!", îl îndeamnă Haynal pe Toader.

"Eşti dus cu capul ??? Cine poate să economisească 12 000 de euro în patru ani ????", îl întreabă Alexandru pe Toader.

"Câţi bani vor primi cei ce stau în condiţii inumane în spitale? Sau cei ce s-au îmbolnăvit sau au decedat din cauza infecţiilor în spitale?", întreabă Lucian.

"Câţi bani primeşte la eliberare un violator sau un criminal?", pune problema abrupt Costin.

"Foarte bine. Şi ar trebui ca banii să fie luaţi din salariile celor care muncesc, că poate poate se trezeşte şi lumea din veşnica nepăsare (...) de viitorul aceste ţări...", este de părere Cristian.

"Măi omule, tu auzi ce spui? Premiezi faptele antisociale în loc să le pedepseşte? O să ne fie frică să mergem pe stradă", se indignează Mery.

"Să înţeleg că acest.."(...)" încurajează hoţii, tâlharii, corupţii, violatorii şi pedofilii... că oricum vor fii eliberaţi şi despăgubiţi!!", îşi mărturiseşte perplexitatea şi Mariana.

"Pe zi ce trece România se transformă în ţara infractorilor.. În curând cine nu are dosar penal va fi marginalizat!", remarcă Theodor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne