Cernea vrea să realizeze "o premieră" în politică: intrarea în Parlament ca independent

Unul dintre cei mai controversaţi deputaţi din Parlamentul României, Remus Cernea, cunoscut pentru ideile sale "contra curentului", îşi propune să intre în noul legislativ ca independent.
Remus Cernea
Remus Cernea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul Remus Cernea şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la alegerile parlamentare din 11 decembrie, în Bucureşti, singurul loc unde ar putea avea şanse de a fi ales, având în vedere cât de restrictivă este legea electorală. Voi candida ca independent în Bucureşti, pentru ca Legea electorală este extrem de restrictivă şi singurul loc în care aş putea candida cu anumite şanse este Capitala", a anunţat Cernea prin intermediul unui mesaj filmat postat pe contul său de Facebook şi preluat de Mediafax.

Determinat să prindă un loc în viitorul legislativ, Cernea face apel la bucureşteni să îl sprijine cu strângerea celorr 20.000 de semnături necesare înscrierii candidaturii sale, cu voturi şi donaţii, susţinând că reuşita sa ar fi o premieră pentru politica din România.

"Nu este imposibil. Totul însă se va putea cu sprijinul dumneavoastră. Dacă vom reuşi împreună va fi o premieră, pentru că în acest secol niciun candidat independent nu a reuşit să obţină mandatul. Eu aş fi primul! Vă rog foarte mult să reuşim această premieră pentru politica din România", a mai afirmat Cernea.

Ca bilanţ al actualului său mandat, Cernea reaminteşte că în aceşti 4 ani a propus legi care privesc separarea dintre stat şi biserică, drepturile omului, drepturile animalelor sau pe teme de mediu, multe dintre acestea izbindu-se de rezistenţa la schimbare a colegilor săi.

"Sigur că lucrurile noi pentru dezbaterea politică pe care le-am propus s-au lovit de neînţelegeri, de critici furibunde, de atacuri la persoană, dar mă aşteptam să fie aşa pentru că schimbarea nu vine totdeauna uşor - există rezistenţă la schimbare, există prejudecăţi, există persoane care nu au suficientă informare despre anumite teme", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne