Cererea de revocare a şefei DNA. Iohannis va anunţa decizia la începutul săptămânii viitoare

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa, la începutul săptămânii viitoare, decizia în privinţa cererii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, relatează hotnews.ro, citând Administraţia Prezidenţială.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, fundamentându-şi decizia pe un rechizitoriu în 20 de puncte. Argumentaţia sa nu a convins însă Consiliul Superior al Magistraturii, care a dat vot negativ cererii lui Toader.

Decizia finală urmează să fie luată însă de Iohannis şi, după toate probabilităţile, în cazul în care preşedintele va refuza să o revoce pe Kovesi, mai marii PSD se vor adresa Curţii Constituţionale.

Scenariul sesizării CCR a fost deja fluturat de Tudorel Toader încă de la şedinţa secţiei de procurori CSM în cadrul căreia s-a dezbătut cererea revocării lui Kovesi, iar premierul Dăncilă declara miercuri seară, la Antena 3, că îl va susţine pe ministrul Justiţiei şi nu va ezita să îşi asume responsabilitatea privind o eventuală sesizare a Curţii Constituţionale în cazul unui refuz al şefului statului.