Ce conţine acordul dintre Trump şi Kim Jong-un

Trâmbiţată drept o intâlnire istorică, summit-ul din Singapore se arată a fi doar un punct de plecare, ce-i drept, istoric, având în vedere riftul geopolitic din ultima perioadă
Donald Trump, semnând documentul final al summitului din Singapore.
Donald Trump, semnând documentul final al summitului din Singapore. (SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

După summit-ul din Singapore, Donald Trump şi Kim Jong-Un au semnat un document care conţine patru puncte privind acordul dintre cele două ţări. Acestea sunt:

1. "Statele Unite şi RPDC se angajează să stabilească noi relaţii dintre SUA şi RPDC în conformitate cu dorinţa popoarelor celor două ţări de pace şi prosperitate".

2. "Statele Unite şi RPDC îşi vor alătura eforturile pentru a construi un regim de pace durabil şi stabil pe peninsula coreeană".

3. "Reafirmând Declaraţia Panmunjeom din 27 aprilie 2020, RPDC se angajează să lucreze spre denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene".

4. "Statele Unite şi RPDC se angajează să elibereze prizonierii de război rămaşi, inclusiv repatrierea imediată a persoanelor deja identificate".

Scrisoarea menţionează de asemenea că SUA va oferi garanţii de securitate Coreei de Nord, lucru pe care Rusia l-a recomandat înainte de summit.