CCR, umilită din nou în instanţă de avocata Elenina Nicuţ. Curtea condusă de Dorneanu a fost obligată să...

Avocata Elenina Nicuţ a învins din nou CCR în Justiţie. Instituţia care se presupune că veghează la respectarea Constituţiei în România a fost obligată de instanţă să publice opinia separată a judecătoarei Livia Stanciu din decizia în cazul Bombonica, pe care refuzase să o scoată la lumină, gest ce a fost considerat în spaţiul public drept o formă de cenzură.
Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Avocata Elenina Nicuţ a dat în judecată Curtea Constituţională întrucât a decis, prin hotărâre administrativă, să nu mai publice opinia separată a judecătoarei Livia Stanciu în conţinutul deciziei CCR privind pragul la abuzul în serviciu la sesizarea Bombonicăi Prodana, fosta soţie a liderului PSD Liviu Dragnea, relatează g4media.ro.

E vorba de decizia 392/2017. Livia Stanciu argumenta împotriva obligării legiuitorului să introducă un prag al prejudiciului în infracţiunea de abuz în serviciu.

"(...) Dispune obligarea pârâtei la reataşarea opiniilor separate şi/sau concurente formulate cu privire la Deciziile nr. 304/4.05.2017 şi nr. 392/6.06.2017, (...) precum şi la obligarea ataşării pe site şi la transmiterea spre publicare în Monitorul Oficial al României a acestor decizii împreună cu opiniile separate şi/sau concurente. (...) Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. (...)", se arată în decizia instanţei.

De precizat că fosta şefă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este printre singurii judecători CCR care se opun deciziilor controversate ale Curţii şi fac opinie separată.

Avocata Elenina Nicuţ şi jurnalista Ioana Ene Dogioiu au mai învins Curtea Constituţională în instanţele judecătoreşti. Au obţinut o sentinţă definitivă la Curtea de Apel Bucureşti care obligă CCR să respecte Constituţia şi legea transparenţei 544/2001 şi să le pună la dispoziţie stenograma unei şedinţe de judecată. Detalii aici.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne