Caz halucinant la Băicoi. Un medic refuză internarea unei paciente şi îi rupe fişa

"Sunteţi nesimţită!", i-a spus medicul femeii care solicita internarea unei rude "chiar de Bobotează!" Mai mult, doctorul nu doar că a refuzat internarea, ci a rupt şi fişa de internare.
Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

O doctoriţă de la Spitalul Orăşenesc Băicoi a fost filmată în timp ce refuza internarea unei paciente trimise de la Spitalul Judeţean Ploieşti. Mai mult, doctoriţa a refuzat să-şi asume decizia şi să scrie "refuz internarea" şi a făcut o criză de furie, într-un final ajungând să rupă fişa de internare cu care venise pacienta, spunându-i rudei acesteia: "sunteţi nesimţită!"

Întrebată de ce refuză internarea, medicul răspunde:„Pentru că nu vreau eu! (...) Nu-mi merge pixul!”, susţine medicul.

„Internările nu se fac de la Ploieşti către Băicoi. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieştiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei. (...) Ce aveţi azi de Bobotează să o internaţi?”, spune medicul, în timp ce bate cu palma în scaun.

"Scrieţi-mi şi mie că nu o internaţi şi puneţi parafa. Dacă dvs aţi decis chestia asta, pentru că dvs decideţi, atunci asumaţi-vă ce decideţi. (....) Pentru că dvs acum decideţi că nu e de internat şi peste un sfert de oră moare. Eu vreau să am de la dvs că aţi decis chestia asta!", îi răspunde femeia.

După o lungă discuţie, de-a lungul căreia a tot refuzat internarea pacientei, într-un acces de furie, doctoriţa rupe fişa de internare.

"De ce mi-aţi rupt fişa! Eu aveam acolo tratamentul de la doctorul din Ploieşti! Vă bateţi joc de mine!", i s-a adresat femeia care venise cu pacienta.

Managerul Spital Orăşenesc Băicoi, Irimescu Andreea, a declarat, corespondentului Mediafax, că în acest caz a fost deschisă o anchetă.

UPDATE: „Ca om, regret cele întâmplate, facem greşeli, dar actul medical ca şi doctor l-am făcut.”, a declarat ulterior medicul, citat de Pro TV.

„Mi-a fost frică, că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau şpagă de la pacienţi, mi pare rău.”

Marius Constantin, primar Băicoi: „Am declanşat comisia de etică şi comisia de disciplină, iar recomandarea mea, în calitate de primar al oraşului, este să întrerupem acest contract de colaborare.”, a adăugat doctoriţa.

* * *

Contactat de Mediafax, primarul din Băicoi, Marius Constantin, a declarat că doctorul filmat în timp ce refuză internarea unui pacient trimis de la Spitalul Judeţean Ploieşti nu este angajat al Spitalului Orăşenesc Băicoi, având doar un contract de colaborare pentru efectuarea unor gărzi, acest contract urmând să fie fi sistat.

”Am dispus o anchetă. Medicul nu este angajatul spitalului nostru, are doar o colaborare pe gardă, pentru că nu avem suficienţi medici ca să acoperim gărzile. Nu găsim o justificare a comportamentului doamnei doctor. Are o reacţie care nu se explică în niciun fel, de aceea vom întrerupe colaborarea”, a declarat Constantin.

La rândul său, Andreea Irimescu, directorul spitalului orăşenesc din Băicoi, a declarat pentru Digi24 că „s-a întrunit comisia de disciplină şi comisia de etică” şi că „vor fi analizate toate detaliile şi o să venim cu toate detaliile după întrunirea acestor comisii şi se vor lua toate măsurile legale care se impun în acest caz”.

„Reacţia doamnei doctor e una care nu trebuia în niciun caz să se întâmple într-o cameră de gardă şi nicio unitate sanitară. Doamna doctor este doar într-o colaborare cu spitalul, nu e salariat al spitalului Băicoi, e salariat al Spitalului orăşenesc Drajna”, a declarat managerul spitalului pentru Digi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne