Cătălina Ponor, cea mai bună gimnastă a Europei în anul 2017

Gimnasta română a fost preferata internauţilor în ancheta realizată de Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), ea acumulând în total 71% din sufragii.
Gimnasta română Cătălina Ponor. (arhivă)
Gimnasta română Cătălina Ponor. (arhivă) (ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Cătălina Ponor (30 de ani) retrasă din activitatea sportivă în octombrie anul trecut după Campionatele Mondiale de la Montreal (Canada) a fost votată Cea mai bună gimnastă a Europei în urma unei anchete realizate de Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG).

Astfel, constănţeanca a fost preferata internauţilor, ea bucurându-se de votul a 71% (2.289 voturi) dintre participanţi, podiumul fiind ocupat în continuare de britanica Ellie Downie cu 9% (296 voturi) şi de israelianca Linoy Ashram (gimnastică ritmică) cu 8% (251 voturi), etc.

Ponor are un palmares frumos care cuprinde 23 de medalii cucerite la competiţiile majore: 5 la Jocurile Olimpice (3 aur, 1 argint, 1 bronz), 5 la Campionatele Mondiale (3 argint şi 2 bronz) şi 13 la Campionatele Europene (8 aur, 2 argint şi 3 bronz).

La categoria masculin onoarea a revenit grecului Eleftherios Petrounias, campion european şi mondial la inele. Acesta a primit 61% (5.277 voturi), fiind urmat în clasament de românul Marian Drăgulescu, medaliat cu aur la sol şi cu argint la sărituri la Europenele de la Cluj-Napoca, cu 29% (2.545 voturi) şi de croatul Ţin Srbic cu 5% (439 voturi), etc.