Carlos Alcaraz înregistrează 50 de victorii ATP Masters 1000 până în prezent

Adversarul său din sferturile de finală de la Indian Wells va fi Zverev
Carlos Alcaraz vs Fabian Marozsan (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
13.03.2024

Când Carlos Alcaraz a păşit marţi 12 martie pe terenul central de la BNP Paribas Open, s-a întâlnit de partea cealaltă a fileului cu un jucător pe care ştia deja cum să îl învingă, la fel ca la ATP Masters 1000 de la Roma, în sezonul trecut.

În ciuda faptului că Fabian Marozsan nu era cap de serie, fiind nr. 58 în clasamentul PIF ATP, spaniolul a ieşit cu toate măsurile de precauţie pentru a-şi asigura locul în sferturile de finală cu 6-3, 6-3 într-o oră şi 15 minute.

"Sincer, am avut emoţii înainte de meci, nu vreau să mint", a recunoscut Alcaraz. "Jucând cu cineva care te-a bătut uşor, îmi amintesc că nu am avut nicio şansă la Roma, mi-a fost greu astăzi să abordez meciul, dar sunt foarte mulţumit cum m-am descurcat".

"Am început foarte bine, impunându-mi stilul încă de la început. Astăzi ştiam că trebuie să mă descurc mai bine decât la Roma".

Campionul en titre de la Indian Wells şi-a extins seria de victorii consecutive în turneul american la nouă, după cele şase pe care le-a onţinut în mandatul trecut pentru câştigarea titlului şi cele trei pe care le-a acumulat în 2024.

Cu toate acestea, Alcaraz şi-a dus la 50 de victorii în meciuri ATP Masters 1000, cifră atinsă înainte de a împlini 21 de ani doar de compatriotul său Rafael Nadal.

Spaniolul s-a chinuit la începutul meciului. Atât de mult încât, cu 2-2 pe tabela de marcaj, ceasul a depăşit 20 de minute de joc. Dar, încetul cu încetul, s-a simţit mai confortabil pe hardul american şi a ajuns să lege patru game-uri la rând pentru a lua primul set.

Cu 82% din puncte câştigate pe primul serviciu şi salvând cele două mingi de break pe care le-a avut, spaniolul nu i-a dat nicio opţiune ungurului în continuare. În setul al doilea, a avut nevoie doar de un break în al şaselea game pentru a câştiga meciul.

Alcaraz a ajuns pentru a treia oară în carieră în sferturile de finală la Indian Wells (2022, 2023 şi 2024), unde îl va înfrunta pe Alexander Zverev, cap de serie numărul 6, cu care are un bilanţ de 3-5. Germanul a câştigat ultimele două întâlniri (Australia 2024 şi Torino 2023), informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor