Care este cel mai urât animal de pe planetă? (video)

Blobfish oceanic (Psychrolutes marcidus)
Blobfish oceanic (Psychrolutes marcidus) (NSEC UK/YouTube)

S-ar putea ca Blobfish să fie cel mai urât animal de pe planetă.

"Cred că faţa tristă a Blobfish-ului ascunde un creier foarte înţelept şi blând acolo", a spus actorul de comedie britanic Paul Foot despre creatura acvatică care populează apele de coastă din sudul Australiei.

Blobfish este înscris într-o cursă pentru cel mai urât animal din lume. Societatea de Conservare a Animalelor Urâte şi Competiţia Naţională de Ştiinţă şi Inginerie din Marea Britanie au organizat un concurs prin intermediul Youtube, în care actori de comedie adună voturi pentru un anumit animal urât care are nevoie de conservare.

Votarea se face printr-un clic pe butonul "like"sub clipurile video pentru diferitele animale de pe Youtube.

Printre ceilalţi concurenţi se numără broasca scrot din Lacul Titicaca, şopârla cu coarne scurte, maimuţa cu trompă, broasca ţestoasă cu nasul de porc din nordul Australiei şi melcul săritor Dromedary din Canada.

Votul s-a deschis marţi, 27 august, şi se va desfăşura până miercuri, 11 septembrie.

Blobfish (Psychrolutes marcidus) este un peşte de mare adâncime din familia Psychrolutidae, care populează apele adânci din largul coastelor din Australia continentală şi Tasmania şi care este rar văzut de oameni.

Blobfish trăiesc la adâncimi cuprinse între 600-1.200 m, unde presiunea este de câteva zeci de ori mai mare decât la nivelul mării. Carnea Blobfish-ului este o masă gelatinoasă cu o densitate puţin mai mică decât apa, aceasta permiţând peştelui să plutească deasupra fundului mării fără să cheltuiască energie să înoate. Lipsa relativă a musculaturii nu este un dezavantaj, deoarece înghite în primul rând materiale comestibile care plutesc în faţa lui. Blobfish-ul mănâncă nevertebrate.

Blobfish se confruntă în prezent cu dispariţia din cauza pescuitului la mare adâncime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură