"Căpitanul" Băsescu îşi anunţă retragerea din politică şi propune o mare alianţă PNL-USR-PMP-Cioloş

Fostul preşedinte Traian Băsescu anunţă că îşi încheie activitatea politică după finalizarea mandatului de senator.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat joi seară, la postul la B1 TV, că la finalul mandatului de senator intenţionează să îşi încheie activitatea politică.

"M-aş referi la europarlamentare, care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii, cum e PMP, să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. Fiecare va încerca să obţină ceva mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE. De aceea, eu cred că va trebui găsită o soluţie înainte de europarlamentare, adică PNL, USR, PMP, platforma lui Cioloş ar trebui să facă o listă comună, pentru că deosebirea între aceste partide şi partidele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile. Punându-le pe toate la un loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile. Este un vot de listă la nivel naţional. Acolo unde nu ai o mică organizaţie, într-o comună, acolo nu iei niciun vot", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia liderului PMP, europarlamentarele reprezintă un exerciţiu în vederea prezidenţialelor, pentru că această alianţă trebuie rodată.

Fostul şef de stat susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu poate câştiga de unul singur alegerile, fără un PNL puternic, pentru că vectorul politic al PSD este extrem de puternic.

"E un risc uriaş. De ce să nu iei măsuri, să previi un eşec şi să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea preşedinte?", a punctat Băsescu.

Preşedintele PMP a anunţat că nu vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul European.

"Doi oameni nu pot fi liderii acestei alianţe - eu, pentru că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Am spus-o în glumă. Nu ştiu cine este (liderul unei eventuale alianţe a dreptei - n.r.). Clar că nici Orban nu tractează, nici eu nu tractez alianţa. Eu nu mai am mize personale. Gata. După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică", a conchis Băsescu.