Campania de denigrare în forţă. Liderul Platformei DA îl acuză pe ministrul de Interne de complicitate

Poliţia din Republica Moldova nu mai este capabilă să procedeze corect în cazurile în care sunt încălcate în mod vădit drepturile cetăţenilor, consideră Andrei Năstase care în ultima perioadă este supus unei campanii de denigrare şi linşaj mediatic din partea oligarhului Vlad Plahotniuc.
Pliante denigratoare la adresa Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase în apropierea Parlamentului
Pliante denigratoare la adresa Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase în apropierea Parlamentului (facebook.com / Alexandru Cozer)

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase a mărturisit, în cadrul unui briefing de presă, că a sesizat poliţia în privinţa acelor pliante şi bannere denigratoare la adresa sa şi a liderului PAS, Maia Sandu, apărute în faţa Parlamentului cu puţin timp înainte de începerea protestului de duminică 30 iulie. Mai mult decât atât, potrivit acestuia, poliţiştii ajunşi la faţa locului nu au întreprins nimic, încercând chiar să păzească acele banere pentru a nu fi demontate de Andrei Năstase.

„Înainte de protestul de ieri (duminică 30 iulie – n.r.) s-a pus la cale o făcătură, o acţiune ilegală la adresa mea. Acolo unde urma să fie scena pentru protestul de duminică a fost instalat un banner mare cu conţinut denigrator la adresa mea. Organizatorii protestului, sosiţi la faţa locului au constatat că se pune la cale o diversiune şi acel banner a fost imediat scos, fiind sesizată şi poliţia. La scurt timp, pe toată artera au fost răspândite pliante denigratoare la adresa mea şi a Maiei Sandu, editate pe material foarte scump. S-a constatat că în apropiere au fost instalate câteva bannere cu nişte boxe, iarăşi denigratoare la adresa mea”, a declarat preşedintele Platformei DA.

Năstase consideră că aceste lucruri se întâmplă la indicaţia personală a lui Plahotniuc şi sunt executate de structurile sale, făcând referire la ministrul de Interne, Alexandru Jidan, despre care politicianul a specificat că ar fi capabil de aşa ceva.

„Din păcate poliţia nu a făcut absolut nimic, iar azi dimineaţă, se afla lângă acele bannere denigratoare păzindu-le, nelăsându-i pe membrii Platformei DA să le scoată”, a punctat Năstase menţionând că nici el nu a fost lăsat se demonteze bannerele care erau prinse cu laţuri de stâlpii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Cu toate că a specificat în nenumărate rânduri că nu are încredere în Justiţia din Moldova, având în vedere sesizările făcute anterior la poliţie privind camerele instalate în dormitor, microfoanele pe la birouri, spargerea poştei electronice, cazuri în care poliţia nici până astăzi nu a făcut nimic, Năstase a menţionat că a depus totuşi o plângere la Comisariatul Buiucani, solicitând astfel Ministerului de Interne să investigheze cazul.