Camionetă intră într-o mulţime de pietoni în Toronto. 10 morţi, 15 răniţi

Poliţia din Toronto l-a identificat pe şoferul care a intrat cu o camionetă într-o mulţime de pietoni în oraşul canadian, ucigând cel puţin 10 persoane şi rănind câteva. Oficialii caută motivul acestei tragedii.
Scena atacului din Toronto, 23 aprilie 2018.
 
Scena atacului din Toronto, 23 aprilie 2018.   (Getty Images)

Poliţia oraşului canadian Toronto a confirmat că 10 persoane au decedat şi altele 15 au fost rănite după ce o camionetă albă a intrat luni într-o mulţime de pietoni în nordul oraşului. Spitalul local Sunnybrook a anunţat că o parte dintre răniţi se află în stare critică.

Şoferul a fugit de la faţa locului însă poliţia a reuşit să depisteze camioneta şi să aresteze conducătorul auto în cele din urmă.

Suspectul a fost identificat în persoana lui Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, din Richmond Hill, o localitate la periferia oraşului Toronto. Poliţia a precizat că nu cunoştea persoana, potrivit Deutsche Welle.

Minassian a participat în liceu la un program pentru persoane cu nevoi speciale, potrivit profilului realizat de Reuters.

Deşi a susţinut că este încă prea devreme pentru a se discuta despre motiv, şeful poliţiei, Mark Saunders, a afirmat că acţiunile şoferului “par să fie în mod clar deliberate”.

Oficialii nu au precizat imediat dacă este vorba de un act terorist, însă Saunders a declarat reporterilor că sunt investigate toate variantele.

Incidentul a avut loc în timp ce miniştrii ţărilor G7 se aflau la o întâlnire în Toronto pentru a pregăti un summit G7 în luna iunie în Quebec City.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe