Camioane cu paramilitari şi elicoptere militare ruse trec graniţa spre Ucraina

Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina.
Forţele armate ruseşti din peninsula Crimeea, Ucraina. (captură youtube.com)

Sâmbătă, cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, mai multe camioane pline cu paramilitari ruşi şi elicoptere ale armatei ruse au trecut graniţa dinspre teritoriile ruse spre cele ucrainene, a notat Kiev Post.

Artileria anti-aeriană de la graniţa ucraineană a deschis focul asupra elicopterelor militare Mi-35 ale Rusiei, care încercau să treacă granita în Ucraina, forţându-le să se întoarcă, a anunţat ministerul Apărării de la Kiev.

Armata Rusiei ar mai fi trimis în Ucraina, prin punctul de la graniţă din regiunea Doneţk, cel puţin şapte autovehicule cu paramilitari echipaţi.

Cinci camioane şi două autovehicule cu bărbaţi înarmaţi au trecut graniţa folosind drumurile lăturalnice prin punctul de graniţă Dibrivka, a anunţat ministerul de Externe de la Kiev.

”Principalul scop al Rusiei este să oprească alegerile prezidenţiale ameninţând, omorând localnici şi luând ostateci”, a comunicat ministerul ucrainean.

Armata ucraineană este prinsă, de la începutul lunii aprilie, într-un efort de eliberare a regiunilor estice, Luganks şi Doneţk, ocupate de forţele armate ale Kremlinului.

În ciuda afirmaţiilor repetate conform cărora Rusia nu susţine grupurile teroriste din estul Ucraina, ”forţele ruse continuă să destabilizeze estul ţării”, a comunicat ministerul de la Kiev.