Calmar gigant eşuat pe o plajă din Cantabria, Spania (Poze)

Calmar uriaş adus la mal în Cantabria, Spania
Calmar uriaş adus la mal în Cantabria, Spania (Captură El diario Montanes)

Un calmar gigant a eşuat pe o plajă spaniolă în Cantabria la începutul acestei săptămâni şi a fost fotografiat, potrivit unor rapoarte locale.

Ziarul spaniol El Diario Montanes a raportat că acest calmar, găsit la plaja La Arena, măsura aproximativ 30 de metri în lungime - cu tentacule extinse - şi cântărea aproximativ 200 de kilograme. Raportul susţine că calmarul aparţine speciei Architeuthis Dux.

Architeuthis Dux sunt cele mai mari nevertebrate din lume, dar sunt rareori văzute, pentru că înoată la adâncimi între 1.000 şi 3.000 de metri.

Calmarul a fost trimis la Muzeul Maritim din Cantabria, a raportat Olive Press. Oamenii de ştiinţă vor trebui să decidă dacă să afişeze sau să disece animalul.

Gerardo Garcia Castillo, şeful muzeului, a declarat pentru Merco Press: "Dimensiunile, care inspiră respect, sunt aproape de un record, dar sunt încă departe de alte cefalopode eşuate la mal în alte părţi ale Mării Cantabria".

"Animalul a murit pe mare iar curenţii oceanici l-au adus la coastă", a declarat Talledo, potrivit GrindTV. "Calmarul este în stare bună, cu excepţia unul tentacul care a fost rupt".

În 2012, după cum punctează LiveScience, Tsunemi Kubodera din cadrul Muzeului Naţional de Ştiinţe din Tokyo, Japonia, a fost primul care a captat imagini live ale unui calmar gigant în habitatul său natural de mare adâncime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe