California zguduită de sute de cutremure săptămâna trecută

(Pixabay)

O avalanşă de 352 de cutremure a lovit săptămâna trecută sudul statului american California, sesimele variind de la magnitudinea 0,30 la 3,65 pe Scara Richter, conform Laboratorului Seismologic Caltech. Deşi majoritatea cutremurelor au fost mici, 18 dintre ele au fost suficient de mari pentru a ajunge în Felt Report, care monitorizează evenimentele cu o magnitudine de peste 2,0 şi care atrag atenţia.

Activitatea seismologică amplificată pare să fie răspândită pe coastele din Pacific, cutremure mari fiind înregistrate în Noua Zeelandă, Indonezia, Filipine şi Japonia şi o mulţime de replici în Mexic.

De asemenea, s-a crezut că un cutremur de magnitudine 3,4 care a avut loc în Coreea de Nord – în timp ce forţa aeriană americană a trimis în spaţiul aerian internaţional, în largul coastei estice a statului comunist izolat, o flotă de bombardiere B-1B şi avioane de luptă F-15 – a fost provocat de un nou test nuclear nord-coreean. Dar, tensiunile s-au redus după ce BBC a raportat că diverşi experţi în energie atomică au concluzionat că a fost vorba de un cutremur natural, şi nu unul provocat de om.