Câine poliţist pensionar, vândut la licitaţie de Poliţia din Arad

După moartea câinelui erou Max, ministrul Apărării promitea schimbarea legislaţiei, astfel încât câinii ce au servit ţara să nu mai poate fi "casaţi", ca şi cum ar fi maşinării stricate. La un an şi jumătate de atunci, un alt câine este ''casat'' şi... scos la licitaţie...
Jake
Jake (Aradon)

Pe uşile de la intrarea în Poliţia Arad a fost afişat un anunţ de licitaţie mai puţin obişnuit. "Obiectul" licitaţiei este, de fapt, un subiect, mai exact un câine poliţist, pe nume Jake, "casat" după ce a îmbătrânit şi şi-a pierdut aptitudinile, relatează aradon.ro.

Potrivit sursei citate, prima licitaţie a avut loc în 13 iunie, preţul de strigare fiind de 200 de lei. Nimeni nu s-a prezentat însă să-l vadă pe Jake, spre bucuria partenerului său de serviciu, agentul şef adjunct Radu Vasilescu, care speră ca nici la următoarele două licitaţii ce vor avea loc în 29 iunie şi 5 iulie, nu se va prezenta nimeni, astfel încât va putea să-l ia pe Jake acasă.

Ajuns acum la vârsta de 11 ani, prea bătrân pentru a mai face faţă muncii de poliţist, Jake a participat, alături de Vasilescu, la peste 1500 de misiuni.

"Eu şi familia mea îl iubim foarte mult şi îl vrem acasă. I-am pregătit deja o cuşcă nouă şi l-aş îngriji în anii care i-au mai rămas. Mi-a fost cel mai bun partener din carieră, nu m-a trădat niciodată", a declarat poliţistul.

După ce Jake se va pensiona, Poliţia Municipală va rămâne cu doi câini în serviciu iar în judeţ mai există 13 câini la posturile din oraşe sau comune importante, arată sursa citată

Reamintim că după moartea lui Max, câinele erou abandonat de Armată după ce a salvat vieţilor soldaţilor din Afganistan, Ministerul Apărării anunţa că va îndrepta greşeala şi va schimba legislaţia, astfel încât credincioasele patrupede ce au servit ţara să nu mai poată fi tratate ca un vehicul care poate fi ... ''casat''.