Cadrele didactice, cu cuţitul la os. Posibilă grevă generală la orizont. Bac-ul, în pericol

Ajunşi la capătul răbdării şi sătui de promisiuni neonorate, sindicaliştii din educaţie ameninţă cu greva.
(Arhivă 2014) Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei
(Arhivă 2014) Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Nemulţumiţi că salariile nu doar că le sunt mici ci le mai sunt şi plătite cu întârziere, sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu grevă, în cazul în care problemele nu se rezolvă rapid, relatează digi24. Potrivit sursei citate, o delegaţie a angajaţilor din învăţământ a venit în această dimineaţă la Ministerul Educaţiei şi a cerut o întâlnire cu ministrul Valentin Popa.

Potrivit sursei citate, ministrul Educaţiei Valentin Popa nu s-ar afla în ţară, drept urmare sindicaliştii au fost primiţi de secretarii de stat la discuţii, cărora le-au transmis nemulţumirile lor.

Concret, sindicaliştii sunt foarte indignaţi de întârzierile de la plata salariilor şi se tem că aceste întârzieri ar putea deveni o regulă având în vedere că pentru unii dintre ei februarie a fost a doua lună consecutivă în care şi-au primit banii mai târziu decât se cuvenea. Şi pentru că sunt deja sătui de promisiuni neacoperite, cadrele didactice iau în calcul inclusiv posibilitatea declanşării unei greve generale şi boicotarea examenului de Bacalaureat, dacă problemele nu vor fi rezolvate.

În timp ce delegaţia sindicaliştilor discuta cu secretarii de stat, alte zeci de profesori s-au adunat în faţa Ministerului Educaţiei unde protestează spontan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne